Bela, Aleksandar i Miroslav dobili po 30 godina zatvora za ubistvo deke (94). Da li je to pravda?

Izvor: Telegraf.rs, 04.Maj.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela, Aleksandar i Miroslav dobili po 30 godina zatvora za ubistvo deke (94). Da li je to pravda?

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio na po 30 godina zatvora Bela Akarijaša (36), Aleksandra Dimovića (34) i Miroslava Vargu (27) jer su 2013. godine u Subotici nasmrt pretukli starca I. M. (94) kojeg su hteli da opljačkaju.

U odluci koja je objavljena na sajtu suda, navodi se da su odbijene žalbe okrivljenih i potvrđena presuda Višeg suda u Subotici kojom su osuđeni zbog dva krivična dela razbojništva, krivično delo razbojništvo u pokušaju i krivično delo teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ubistvo.

Oni su osuđeni jer su od maja do jula 2013. godine izvršili pomenuta krivična dela, tako što su upadali u kuće oštećenih osoba koje su tukli i pljačkali.

Od zadobijenih povreda, pomenuti starac je 16. jula 2013. preminuo u subotičkoj bolnici.

U obrazloženju drugostepene presude navodi se da su sve relevantne činjenice i okolnosti vezane za izvršenje krivičnih dela koja se okrivljenima stavljaju na teret pravilno utvrđene.

Što se tiče kazne od po 30 godina zatvora, Apelacioni sud u Novom Sadu je imao u vidu da su optuženi i ranije osuđivani, da su ispoljili bezobzirnost i surovost prema oštećenima, kao i okolnost pod kojima su dela izvršili i težini njihovih posledica.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za surovo ubistvo starca po 30 godina robije

Izvor: Mondo, 04.Maj.2017

Apelacioni sud u Novom Sadu pravosnažno je osudio na po 30 godina zatvora trojicu okrivljenih jer su 2013. godine u Subotici na smrt pretukli devedesetčetvorogodišnjeg starca kojeg su hteli da opljačkaju...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Kazne su potvrđene za Bela Akarijaša (36), Aleksandra...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.