Balkanski rat: Napadač Crne Gore i PSV-a svađa Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku?

Izvor: Sportal.rs, 11.Sep.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanski rat: Napadač Crne Gore i PSV-a "svađa" Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku?

Reprezentativac Srbije Neven Subotić bio je, svojevremeno, na tromeđi između nacionalnih selekcija SAD, BiH i Srbije, da bi na kraju obukao dres "orlova". Ima nagoveštaja da bi u predstojećem periodu na prostorima bivše Jugoslavije mogla da se vodi slična bitka za još jednog igrača.

Naime, prema saznanjima SPORTAL.RS, mladi Aleksandar Boljević, 18-godišnji napadač PSV-a, zapao je za oko savezima Srbije, Crne Gore i Hrvatske. U pitanju je mladi reprezentativac Crne Gore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << koji je zimus iz Zete stigao među "filipsovce". Boljević je rođen u Podgorici, a pre dolaska u Ajndhoven krilni fudbaler koji može da igra na obe strane, kao i na poziciji drugog napadača, nosio je 43 puta dres Zete u tri sezone i postigao sedam golova u prvenstvu Crne Gore.

Boljević je već šest meseci u PSV-u, ali još nije debitovao za prvi tim, već igra za sastav do 21 godine, za koji je odigrao 21 utakmicu i postigao četiri gola.

Navodno, Boljević se izuzetno dopao Diku Advokatu, novom selektoru Srbije, tadašnjem strategu PSV-a tokom dvomeča sa Zetom u okviru plej-ofa za Ligu Evrope, u kojem su Holanđani slavili ukupnim rezultatom 14:0. U tim mečevima (5:0 i 9:0 za PSV) Boljević je dejstvovao po levom krilu, ali uprkos debaklu njegove Zete, ostavio je utisak na Advokata i operativce PSV-a, koji su ga u zimu 2014. godine doveli u svoje redove.

Pored našeg Saveza, za Boljevića je zainteresovan i Saveza Hrvatske, pošto je poreklo njegove majke sa prostora naših komšija, tačnije iz Tuzle, ali ima mogućnost za dobijanje pasoša Hrvatske, pa je i njima HNS to interesanto zbog same činjenice da postoji mogućnost da zaigra za "kockaste".

Inače, Boljević je omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore, dok je za "A" tim odigrao samo prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga (4:1), a bio je na klupi u meču protiv San Marina (3:0). Zbog toga što nije upisao nijedan zvanični meč za reprezentatciju Crne Gore još postoji mogućnost da se predomisli i eventualno obuče dres Srbije ili Hrvatske, ili da nastavi da brani boje "sokolova".

Sa informacijama kojima raspolažemo, već su počeli indirektni i direktni kontakti po pitanju za koji od nacionalnih timova će Boljević igrati u budućnosti.

(Foto:  SPORTAL.RS)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.