Asfaltiranje ulica u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020, 18:21

Asfaltiranje ulica u Subotici

Nastavlja se asfaltiranje ulica u Subotici. Trenutno se privode kraju radovi u ulici Ivana Meštrovića u Mesnoj zajednici "Novi grad", a uskoro počinje i asfaltiranje ulice Đure Jakšića.

Asfaltiranje ulice Ivana Meštrovića u Subotici privodi se kraju. Vrednost ovih radova je 3,7 miliona dinara. Ova investicija, koja se finansira iz gradskog budžeta je značajna kako zbog samih stanovnika, tako i zbog privrednih subjekata koji su locirani u tom delu Subotice.

"Ulica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bila neadekvatna i prometna je non-stop sa saobraćajem Interšpedovih i Eletroremontovih kamiona, tako da je jako bila dotrajala. Mesna zajednica je dosta toga uradila da se ova ulica asfaltira i mi smo ponosni na ovaj današnji dan, da ovo urađeno ovako", kaže Siniša Vesić, stanovnik ulice Ivana Meštrovića.

Rukovodstvo Mesne zajednice Novi grad se još krajem prošle godine obratilo Gradskom rukovodstvu, jer je kako kažu u ovoj ulici povećan protok teretnih vozila, kao i saobraćaj putničkih automobila. Nisu to međutim jedina ulaganja u ovu Mesnu zajednicu.

"Ima još predviđenih investicija što se tiče Mesne zajednice Novi grad, kako završetak kanalizacije koja je bila početa da se radi ali bez projekta i trebamo sada uraditi projekat da se nastavi, da se završi to u ovom delu Novog grada", objašnjava Ljubica Oravec, predsednica saveta MZ "Novi grad".

U Subotici se nastavlja izgradnja i rehabilitacija putne infrastrukture, i to na teritoriji čitavog grada.

"Ono što planiramo u toku ove godine, da uradimo do kraja ove godine, to je svakako bivša Gorenjska ulica, koju planiramo da presvučemo, takođe ceo onaj deo oko Trga Sinagoge, oko Gimnazije, kao i ulicu Ivana Zajca", ističe Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Što se tiče Mesne zajednice Novi grad, uskoro počinje sanacija ulice Đure Jakšića. Za asfaltiranje kolovoza u dužini od 370 metara je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,3 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.