Aleksinac: Šteta 1,5 milijardi dinara

Izvor: TvojPortal.com, 29.Jun.2011, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinac: Šteta 1,5 milijardi dinara

/bizlife.rs/ Šteta koju je olujno nevreme praćeno krupnim gradom prošlog petka nanelo usevima i objektima na području aleksandrovačke opštine, procenjena je na oko 1,5 milijardu dinara, saopštio je danas predsednik te opštine Jugoslav Stajkovac.


U atarima sela Lesenovci, Parčin, Starci-Popovci, Raklja, Stubal, Subotica, Šljivovo, Donji Vratari, Dobroljupci i Gornja Zleginja, kao i u prigradskim naseljima >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << oko Aleksandrovca, grad je uništio vinograde, voćnjake i polja pod žitaricama na površini većoj od tri hiljade hektara, a šteta procenjena na tom području iznosi blizu milijardu dinara.
Na ovom području, na kome živi oko 3.300 domaćinstava sa oko 10.000 žitelja, nema nijednog stambenog niti ekonomskog objekta koji nije pretrpeo oštećenja od nevremena čije su razmere, po rečima Stajkovca, nezapamćene u ovim krajevima.
U ostalim selima, na površini od 2.875 hektara oštećenja se kreću od 10 do 30 odsto.
Stajkovac je naglasio da će se posledice nevremena u nekoliko narednih godina ogledati u smanjenom prinosu, povećanoj potrebi za skupim agrotehničkim merama, te da će to domaćinstvima kojima je poljoprivredna jedini izvor prihoda, ugroziti egzistenciju.
*izvor: www.tanjug.rs

stetaAleksinacjuzna srbijanevreme1.5 milijardi dinara
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.