Stari, bolesni i nemoćni srcu najbliži

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2014, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari, bolesni i nemoćni srcu najbliži

Nadaleko poznata po humanosti, Dosta Miki Bauer koja gotovo pola veka živi u Frankfurtu, a rodom je iz Omarske kod Prijedora i dalje pomaže ne samo svoje zemljake u rodnom kraju, već i nepoznate ljude u bilo kom kraju Nemačke, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Godinama nepokretna: Stoja Buvač

Njen poriv i osećaj za ljudskost i dobrotu, nisu oslabili uprkos nedaćama, pošto su joj primanja u većoj meri umanjena zbog ukidanja nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prinadležnosti, koje je imala kao invalid. Ipak, Dosta uvek nađe načina da uđe u domove i srca nevoljnika, iako je i sama nedavno provela desetak dana u bolnici u Frankfurtu. Njena ljubav prema ljudima ne jenjava, a životna deviza kojom se celog života vodi je: "Neka me život opeče još stotinu puta zbog moje dobrote, ja ću i dalje biti baš ovo što jesam i voleti ljude, ne gledajući ko je ko..."

Tako ova plemenita žena, svakog meseca od svoje penzije izdvaja novac za siromašne i bolesne, pa je i ovog puta uputila u rodni kraj pomoć od ukupno 210 evra. Od toga je za baku Milju Tomić iz Ljeskara kod Prijedora, namenila 50 evra, a i isto toliko za Desu Solar iz Jelićke, dok su po 30 evra dobili Stevo Podunavac iz Gornjih Garevaca i nepokretna Stoja Buvač iz Omarske.

 

- Hvala našoj dragoj Dosti što mene i moje muke ne zaboravlja. Neka joj Bog vrati na najbolji mogući način - poručila je Stoja Buvač svojoj zaštitnici.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Loše vreme i promene koje nosi svako proleće utiču i na ionako loše zdravstveno stanje ove nesrećne žene, koja je nakon moždanog udara ostala nepokretna.

- Kada se vreme ovako menja, bolovi mi se pojačavaju, a hvata me i nesvestica. Zato jedva čekam da se prolepšaju uslovi, pa da mogu u kolicima i da budem napolju. Tako mi je lakše i brže mi prođe dan - kaže Stoja, koja živi sa nezaposlenim sinom i obolelom kćerkom.

Samim tim, svo troje žive od Stojinih 150 maraka mesečno, koje dobija za tuđu negu i pomoć. A, to je premalo da pokriju stvarne potrebe. Iako je proleće na pragu i poljoprivredni radovi već polako kreću, Stojin sin Ranko ne može u nadnicu, kako bi pomogao porodici, jer nema nikog ko bi mu taj rad i platio.

 

Hvala, draga Dosto!

Poslala je Dosta Bauer i 50 evra Desi Solar, koja je prošle godine operisana. Pošto je Desa u osmoj deceniji, a operacija je bila teška, oporavak ove živahne, mršave starice dugo traje.

- Svaki poklon mnogo znači i svako mu se obraduje, a ja pogotovo koja nemam nikakvih primanja. Zato do neba hvala dragoj Dosti koja me ne zaboravlja - rekla je Desa, ponosna baka četvoro unučadi.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.