Zvezda lako sa Metalcem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda lako sa Metalcem

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu valjevski Metalac sa 82:59 (25:10, 23:22, 16:16, 18:11) u 24. kolu Jadranske lige.

Zvezdu su do 22. pobede u regionalnom takmičenju predvodili Čarls Dženkins i Maik Cirbes sa po 16 poena, dok je Nemanja Dangubić ubacio 12. U ekipi Metalca, koji je upisao 12 poraz u sezoni, jedini sa dvocifrenim učinkom je bio Nikola Malešević, koji je postigao 13 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Metalac je, pred oko 2.500 gledala u Pioniru, solidno počeo utakmicu, međutim, crveno-beli su ubrzo zaigrali dobro u odbrani, a pritom su napravili i seriju 12:0, kojom su se odlepili na dvocifrenu prednost.

Zvezda je na prvu pauzu otišla sa prednošću od 15 poena (25:10).

Valjevci su na dva i po minuta do poluvremena smanjili zaostatak na sedam poena, ali je Stefan Jović već na isteku sledećeg napada trojkom sa polovine terena vratio crveno-bele na dvocifrenu prednost.

Beogradski klub je na poluvreme otišao sa 16 poena prednosti, koji će, ispostavilo na kraju bili nedostižni za Metalac.

U drugom poluvremenu igrao se "egal" meč, a Zvezda je bez ikakvih problema održavala prednost.

Trener Zvezde Dejan Radonjić za ovaj meč nije mogao da računa na povređenog Branka Lazića, a odmarao je i Markusa Vilijamsa i Bobana Marjanovića.

Umesto iskusnog Amerikanca u ekipi se našao Aleksa Radanov, koji je rođen 1998. godine.

S druge strane u ekipi Metalca je debitovao američki plejmejker Džahaji Karson.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.