Voši opet samo bod, Kecap srušio Rad, preokret u Kragujevcu

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Avg.2013, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voši opet samo bod, Kecap srušio Rad, preokret u Kragujevcu

Mnogo se očekivalo od Vojvodine na startu šampionata, posebno posle fantastičnih igara na evropskoj sceni. Ipak, ekipi Marka Nikolića ne ide tako dobro na domaćim terenima.
(FOTO: V. Marković)
Posle remija na „Karađorđu” Novosađani su se okliznuli i u Beogradu, ovoga puta na gostovanju povratniku u elitu, ekipi Voždovca. Na stadionu Obilića goste je u vođstvo doveo ove sezone sjajni Enver Alivodić, ali je Zmajevima bod obezbedio Marušić, devet minuta pre kraja meča.
Rivalitet Novog Pazara i Rada svima je dobro poznat. Novopazarci su uspeli da „naplate” sjajnu partiju iz prošlog kola, kad su nepravedno poraženi u Humskoj, pa su golom Kecapa u 75. minutu osvojili sva tri boda protiv Građevinara. Rad je vezao i drugi poraz.
Preokret i to „iz dvojke iz keca” viđen je u Kragujevcu. Napredak je u vođstvo došao pogotkom iskusnog Mirosavljevića u 41. minutu, ali je Radnički 1923 ipak stigao do pobede.
Samo što je ušao u igru, u prvom kontaktu sa loptom, omladinac Komnen Andrić je izjednačio rezultat. Iskoristio je nepažnju u odbrani Napretka i sa nekoliko metara, po zemlji, savladao znatno iskusnijeg Krznarića – 1:1.
Na ulasku u 90.minutu, „rezervista“ Nikola Milošević je u svom kaznenom prostoru „pokupio“ Beljića, glavni sudija Anđelovski uverivši se u mesto prekršaja, pokazao na „belu tačku”. Odgovornost je preuzeo upravo Beljić, 2:1 za prvu i veliku radost Kragujevčana u ovoj sezoni.
Spartak je posle boda u Užicu osvojio ceo plen protiv OFK Beograda na renoviranom stadionu u Subotici. Gol vredan tri boda postigao je Milivojev u 82. minutu.
Donji Srem i Javor su remizirali u Pećincima. Domaće je u vođstvo doveo Damjanović u 15. minutu, ali je ekipa Bogića Bogićevića iščupala bod. Strelac za Ivanjičane bio je Ivković.
Semafor drugog kola Jelen Super lige:
Radnički 1923 – Napredak 2:1 (Andrić 64, Beljić 90. jedanaesterac – Mirosavljević 41)
Voždovac – Vojvodina 1:1 (Marušić 81 – Alivodić 64)
Donji Srem – Javor 1:1 (Damjanović 15 – Ivković 70)
Spartak – OFK Beograd 1:0 (Milivojev 82)
Novi Pazar – Rad 1:0 (Kecap 75)
Crvena zvezda – Jagodina 2:1 (Ninković 31, 45 – Gogić 82)
Radnički (N) – Partizan 0:0

Nedelja:
19,00: Čukarički – Sloboda Point


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.