Voša i Jagodina u finalu Kupa

Izvor: RTS, 09.Apr.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voša i Jagodina u finalu Kupa

U finalu Kupa Srbije gledaćemo reprizu prošlogodišnjeg duela. Novosađani su do finala stigli minimalnom pobedom protiv Spartaka u Subotici, dok su Jagodincii na svom terenu savladali OFK Beograd 2:0. Finalna utakmica na programu je 7. maja.

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u Subotici i u drugoj utakmici polufinala pobedili Spartak sa 1:0. Novosađani su 26. marta u prvom meču u Novom Sadu pobedili Spartak sa 1:0, pa su tako posle današnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trijumfa došli do ukpune pobede od 2:0 i učešća u finalu.

Jedini gol na utakmici postigao je Sergej Milinković-Savić u 75. minutu.

Pre postignutog gola, fudbaleri Vojvodine imali su nekoliko dobrih prilika da dođu do prednosti, ali im je u nedostajalo koncentracije u završnici.

Najbolju priliku da Spartak dovede do prednosti imao je Vladimir Torbica početkom drugog poluvremena, ali je njegov šut sa oko 20 metara izblokirao u poslednjem trenutku Nino Pekarić.

Fudbaleri Jagodine plasirali su se u finale pošto su na domaćem terenu, u revanš utakmici polufinala, savladali ekipu OFK Beograda sa 2:0 (1:0).

Branioci trofeja igrali su mnogo bolje i sigurnije, pa su zasluženo stekli priliku da bore za novi, drugi u istoriji kluba.

Izabranici trenera Mladena Dodića poveli su u prvom poluvremenu, a potom odigrali čvrsto i organizovano do kraja nakon što su desetak minuta posle odmora obezbedili dva gola prednosti.

U prvom meču na Karaburni Jagodinci su slavili rezultatom 2:1.

Jagodina se u borbi za trofej, u reprizi prošlogodišnjeg finala, sastaje sa novosadskom Vojvodinom, koja je u drugom polufinalnom dvomeču bila uspešnija od subotičkog Spartaka (1:0, 1:0).

Finalna utakmica Kupa Srbije na programu je 7. maja.

Ovako su tekli polufinalni mečevi Kupa:

19.50 - Kraj meča. Jagodina je finalu Kupa Srbije!  

19.13 - GOOOOL! "Ćurani" povećavaju prednost na 2:0 golom Pešića u 54. minutu. 

18.46 - Poluvreme u Jagodini. Golom u 37. minutu meča "ćurani" su povećali ukupnu prednost na 3:1 i nalaze se veoma blizu novog finala.

18.37 - GOOOOL! Jagodina golom Đurića vodi sa 1:0. 

18.00 - Počeo meč i  drugi polufinalni meč Kupa Srbije u kom se sastaju Jagodina i  OFK Beograd. 

16.50 - Završen je meč u Subotici, Vojvodina je pobedila Spartak sa 0:1 i plasirala se u finale Kupa Srbije. 

16.32 - GOOOOOL! Voša vodi i blizuje finala Kupa. Strelac je u 76. minutu bio Milinković - Savić nakon velike gužve i nekoliko odbitaka u šesnaestercu Subotičana. 0:1. 

15.47 - Prvo poluvreme meča između Spartaka i Vojvodine završeno je bez golova - 0:0. 

15.00 - Počeo je meč na gradskom stadionu u Subotici gde je Spartak dočekao novosadsku Vojvodinu. Gosti imaju gol prednosti iz prvog meča polufinala.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.