Udovičić kod Duljaja u Topoli, posetio Kragujevac i Aranđelovac

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 15:42

Udovičić kod Duljaja u Topoli, posetio Kragujevac i Aranđelovac

Ministrar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas sportske klubove u opštini Topola, kojima je donirao sportsku opremu i rekvizite, kao i sportske objekte i terene u Kragujevcu. Ministar se nenajavljeno pojavio i u hali u Aranđelovcu i na treningu iznenadio Jovanu Preković i njenog trenera Roksandu Atanasov, gde su razgovarali o tome kako su trenirali tokom perioda korone
Ministar je obišao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalski klub "Akademija fudbala Duljaj" i tom prilikom istakao da je dolazak na teren najbolji način da se vidi šta je lokalnim klubovima najpotrebnije.

Dodao je da je u razgovoru sa predstavnicima ostalih sportskih klubova dobio informacije o tome sa kojim se izazovima susreću.
"Vrhunski sportisti su ponikli i nastali na malim terenima, Igor Duljaj je primer vrhunskog sportiste koji je investirao u svoju lokalnu samoupravu i njegova akademija je rasadnik talenata. Trudićemo se da pomažemo lokalne klubove i da ojačamo bazu", rekao je Udovičić novinarima u Topoli.
Udovičić je u Kragujevcu obišao halu Jezero u trenutku kada su odbojkaši Radničkog imali trening, nakon čega je usledila i poseta stadionu "Čika Dača", domu fudbalera kragujevačkog Radničkog.
Prilikom obilaska renoviranog košarkaškog terena u Velikom parku, ministar je izjavio da je mu je drago što je ponovo u gradu u kom je proveo jedan deo svoje igračke karijere, kao i da je taj košarkaški teren mesto na kom su se sakupljali svi sportisti, a ne samo košarkaši.
"Grad Kragujevac je primer stabilnog finasiranja sporta sa pet odsto budžeta koji se izdvaja za sport. Danas možemo da se pohvalimo da smo zajedno sa EU u halu Jezero uložili nešto više od 10 miliona dinara u sanaciju krova i ugradnju lifta za osobe sa invaliditetom. Velika zahvalnost gradu što je u vrh prioriteta stavio razvoj omladine i sporta", zaključio je Udovičić.
Ministar se nenajavljeno pojavio i u hali u Aranđelovcu i na treningu iznenadio Jovanu Preković i njenog trenera Roksandu Atanasov, gde su razgovarali o tome kako su trenirali tokom perioda korone, kao i o narednim planovima.
Preković je istakla da je poseta ministra bila prijatno iznenađenje i podsetila koliko su on i Olimpijski komitet pomogli u prethodne dve godine.
Jovana je sredinom marta obezbedila olimpijsku normu u kategoriji do 61 kilograma, ali će ponovo morati da se bori za olimpijsku vizu jer je Svetska karate federacija (WKF) odlučila da se zbog odlaganja OI norme ponište.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJENA AKCIJA: Vanja Udovičić obišao sportske klubove u opštini Topola

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020

Donirana oprema i rekviziti...Ministrar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas sportske klubove u opštini Topola, kojima je donirao sportsku opremu i rekvizite, kao i sportske objekte i terene u Kragujevcu. Ministar je obišao fudbalski klub "Akademija fudbala Duljaj" i tom prilikom istakao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.