Spremao šamar Srbiji usred Srbije: Dobio poruku iz BL

Izvor: Mondo, 20.Jun.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremao šamar Srbiji usred Srbije: Dobio poruku iz BL

Odbojkaš iz Banjaluke Miloš Popović poručio je da sigurno neće igrati za Bosnu i Hercegovinu ukoliko zakaže utakmicu sa takozvanim Kosovom u Novom Pazaru.

Spremao šamar Srbiji usred Srbije.

Ali...

Predsedniku Odbojkaškog saveza BiH Aliji Fatiću zasmetalo je što će ženske selekcije Srbije i Azerbejdžana 17. jula odigrati prijateljski meč na Palama, gde će se i pripremati za Evropsko prvenstvo, pa je kao odgovor najavio utakmicu BiH protiv južne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << srpske pokrajine.

Pri tom je izneo lični stav stav, ne konsultujući članove Upravnog odbora, ali ni igrače, preneo je banjalučki "Glas Srpske".

Njegova ideja izazvala je reakcju reprezentativca BiH Miloša Popovića,

"Želim, pre svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza Republike Srpske i Federacije BiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH predstavljam matični savez i Republiku Srpsku. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske", rekao je Popović banjalučkom dnevniku.

Seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je pre mjesec dana i nastupila je u Evropskoj ligi. Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

"Ne znam zašto je nekom ovo trebalo. Dalo bi se pričati i o drugim manjkavostima, nebrizi Fatića i njegovih saradnika o nama igračima, ali je ovakva njegova izjava sasvim dovoljna da ljudi zaključe o čemu se radi", dodao je banjalučki odbojkaš.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Banjalučanin odbio da igra za BiH protiv Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2019

Odbojkaš iz Banjaluke Miloš Popović poručio je da sigurno neće igrati za reprezentaciju BiH ukoliko ta selekcija zakaže utakmicu sa Kosovom u Novom Pazaru, kao što je najavio predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.