Remi Radničkog i Novog Pazara na „Čika Dači“

Izvor: KGsport.info, 29.Avg.2018, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi Radničkog i Novog Pazara na „Čika Dači“

Mlada ekipa Novog Pazara priredila je veliko iznenađenje osvojivši bod na gostovanju Radničkom 1923 u 4. kolu Prve lige Srbije – 1:1 (1:0). Iako su Kragujevčani dobro počeli i poveli golom Zdravkovića u 19. minutu, Pazarci su uspeli da izjednače preko Lakote u 64. minutu, a da je rezervista Hadžibulić bio precizniji u završnici susreta, mogli su da odnesu i ceo plen sa stadiona „Čika Dača“.
Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša prekinuli su seriju od dva uzastopna poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u Prvoj ligi Srbije, ali i pored toga nisu obradovali svoje navijače, koji su očekivali trijumf u susretu sa znatno podmlađenom ekipom Novog Pazara. I zaista, Radnički 1923 je odlično krenuo, poveo na vreme, ali nije uspeo da dođe do drugog pogotka, kojim bi prelomio utakmicu u svoju korist.
U odnosu na meč sa Inđijom pre par dana, danas u sastavu nije bilo kapitena Varjačića, levog beka Lalića, Jovana Lukića i Filipa Markšića, koji imaju manjih ili većih problema sa povredama. Shodno tome, trener Darko Tešović nije želeo dodatno da rizikuje, pa je rešio da ih odmori i pruži priliku njihovim alternativama sa klupe.
Takođe, trener kragujevačkog sastava izvršio je i određene korekcije u formaciji, tako da je Radnički 1923 zaigrao sa dva klasična napadača, Ratkovićem i Maksimovićem. Šansu od prvog minuta dobili su doskorašnji omladinac Uroš Aleksijević i pridošlica iz Šumadije 1903 Aleksa Todorović, koji su ostavili prilično dobar utisak.
Na drugoj strani, trener Novog Pazara Vladica Petrović, inače nekadašnji fudbaler Radničkog, izveo je tim sastavljen mahom od mladih igrača, ne starijih od 20-21 godinu. Iako mladi i neiskusni, ovi igrači pokazali su da poseduju izuzetan talenat i da je pred njima lepa budućnost.
Kragujevačni su krenuli silovito od samog starta u želji da što pre dođu do vođstva. U 6. minutu posle velike gužve pred golom Novog Pazara pokušali su Dimitrić i Maksimović, ali nisu bili dovoljno odlučni.
Samo minut kasnije Toma Todorović proigrao je Ratkovića, međutim golman Nićiforović uspeo je da uđe u šut napadaču Radničkog 1923 i sačuva svoju mrežu. U nastavku akcije pokušao je i Maksimović, ali je golman Novog Pazara još jednom dobro intervenisao.
U 15. minutu Vujasin je odlično izveo prekid, a Milan Ilić neometan šutirao glavom sa nekih 8-9 metara tik pored stative. Četiri minuta kasnije gotovo identična situacija. Vujasin je ubacio loptu pred gol gostiju, tamo Zdravković na ivici peterca nadvisio golmana Nićiforovića i doveo domaće u vođstvo.
Nemanja Zdravković, strelac vodećeg gola za Radnički 1923 na današnjem susretu
Primljeni gol kao da je dodatno unevorzio igrače gostujućeg tima, koji nikako nisu uspevali da se povežu. Tome u prilog govori i činjenica da su prvi udarac u okvir gola Radničkog 1923 uputili tek u 43. minutu preko Mavrića.
Međutim, ni domaći nisu bili na zadovoljavajućem nivou igre nakon postignutog pogotka. Samim tim do odlaska na odmor nisu stvorili niti jednu izgledniju situaciju iz koje bi ponovo ugrozili Nićiforovića.
Nastavak susreta doneo je potpuno drugačiju sliku na terenu. Mladi igrači Novog Pazara kao da su se oslobodili pritiska, krenuli su hrabrije i odlučnije ka golu protivnika, a kao posledica toga ređale su se i šanse.
Ipak, prvi su u drugom poluvremenu zapretili igrači domaćeg tima. Prvo je Petrović u 47. minutu lukavo pokušao da iznenadi čuvara mreže gostiju, a potom je Dimitrić lepo stvorio sebi prostor ka golu prevarivši dvojicu protivničkih igrača na desnoj strani, ali je kasnio pas za Vujasina. U 52. minutu pokušava i Ratković, međutim njegov udarac je izblokiran.
Opasno je bilo u 56. minutu pred golom Radničkog. Najpre je Mavrić ušao u kazneni prostor sa leve strane i uputio oštru loptu paralelno sa petercem koju nije uspeo da stigne Mihajlović, da bi u nastavku akcije pokušao i Novalić, ali bez željenog efekta.
Tri minuta kasnije Novalić centrira sa desne strane, a Mihajlović loše šutira glavom iz veoma izgledne pozicije. Uzvratili su domaći u 61. minutu. Dimitrić je uočio Tomu Todorovića na drugoj stativi, koji ne uspeva da zahvati loptu na željeni način, te ona stiže pravo u ruke golmana Nićiforovića.
U 63. minutu zatresla se mreža Kragujevčana. Iskusni Ragipović oduzeo je loptu na sredini terena, a zatim idealno uposilio Novalića na desnoj strani, koji je najpre prevario Raičevića, a potom poslao povratnu loptu ka Lakoti, kome je preostalo samo da pogodi praznu mrežu za izjednačenje – 1:1.
Ovaj gol kao da je dodatno osokolio igrače Novog Pazara. Tako je u 69. minutu Novalić ponovo pokušao, ali je izblokiran, a u nastavku akcije šutirao je Nailović sa preko dvadeset metara preko gola.
Potom je svoj udarac sa velike distance oprobao i strelac izjednačujućeg gola Lakota, da bi u 80. minutu Nazim Hadžibulić propustio šansu utakmice. I ovoj prilici prethodila je greška fudbalera domaćeg tima, agilni Novalić je povukao kontru, pravovremeno proigrao pomenutog Hadžibulića, koji je izbio sam pred golmana Radničkog 1923 Lazara Raičevića, ali nije uspeo da ga nadmudri.
U 84. minutu konačno jedna dobra akcija Kragujevčana, koju je započeo Dimitrić, produžio Apija, a zavšio Ognjen Ilić traljavim udarcem.
Kako se bližio kraj utakmice, napadi fudbalera Radničkog 1923 poprimali su stihijski karakter, ali se rezultat nije menjao, pa je na kraju ostalo 1:1.
RADNIČKI 1923 – NOVI PAZAR  1:1 (1:0)
KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 1 200
Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)
Pomoćnici: Goran Božović (Kaluđerica), Ivan Krstić (Jakovo)
Strelci: Zdravković u 19. minutu za Radnički 1923, a Lakota u 64. minutu za Novi Pazar
Žuti kartoni: Aleksijević, M. Ilić, Vujasin, Božović (Radnički 1923), Brunčević, Novalić (Novi Pazar)
RADNIČKI 1923: Raičević, A. Todorović, Zdravković, Petrović, M. Ilić, Aleksijević, Vujasin, Dimitrić, T. Todorović (od 72. Apija), Ratković (od 55. Božović), Maksimović (od 80. O. Ilić).
NOVI PAZAR: Nićiforović, Nailović, Ibrahimović, Brunčević, Hazirović, Ragipović, Lakota, Novalić (od 83. Bajramić), Mavrić (od 59. Hadžibulić), Islamović, Mihajlović (od 86. Ajdinović).
Sa četiri osvojena boda fudbaleri kragujevačkog prvoligaša trenutno zauzimaju desetu poziciju, dok je Novi Pazar trinaesti sa bodom manje.
U narednom, petom kolu Radnički 1923 gostuje lideru na tabeli, ekipi Bežanije. Ovaj susret igra se u nedelju, 2. septembra od 16 časova i 30 minuta.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić/N. Kotlajić

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Petrović: „Ostavili smo pozitivan utisak“; Tešović: „Ovo je proces koji zahteva strpljenje“

Izvor: KGsport.info, 29.Avg.2018

Utakmica 4. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Novog Pazara okončana je nerešenim rezultatom 1:1 (1:0). Podelom bodova mogu svakako biti zadovoljniji gosti, mada su i u taboru domaćina zadovoljni što su nakon dva uzastopna poraza uknjižili bod.. Trener Novog Pazara Vladica Petrović...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.