Preokret Čuke u Pećincima, Rad slomio i Rastavčev Radnički, nimalo romantičan debi za Bracu Živkovića

Izvor: MozzartSport.com, 04.Apr.2015, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokret Čuke u Pećincima, Rad slomio i Rastavčev Radnički, nimalo romantičan debi za Bracu Živkovića

Jagodina slavila u Kruševcu, Mladost u Čačku

Čukarički ne da treće mesto na tabeli Superlige. Na teškom gostovanju u Pećincima tim sa Banovog brda je uspeo da preokretom stigne do pobede od 2:1 i odbije nalet Vojvodine, koja je prethodno u 21. kolu Superlige savladala Spartak u Subotici.

Veteran Darko Spalević je već u sedmom minutu načeo Beograđene, ali se plejmejker Čuke Igor Matić nije obazirao. Vukao je sve konce igre i u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << meča i dirigovao orkestrom Vladana Milojevića. Već u 19. minutu Slavoljub Srnić je izjednačio rezultat, da bi u 72. Nikola Stojiljković natrčao na odbitak i Čuki doneo tri vredna boda. Tri boda koji su Brđane primakli Crvenoj zvezdi na svega pet bodova zaostatka.

Čuka je dakle opstala na trećem mestu, a Novi Pazar zahvaljujući pobedi nad Crvenom zvezdom na petom, iako su OFK Beograd i Rad opasno zapretili nadajući se da će gosti odneti bodove iz grada sa Jošanice. To se nije desilo, ali su beogradski rivali svoj deo posla odradili savršeno.

OFK je, iako je čaršijom strujala glasina o "sigurnom kecu" na Voždovcu, slavio sa 2:0 zahvaljujući golovima Marka Jankovića i Dejana Dražića. Zmajevima je istina i sreća okrenula leđa, iako je bilo prilika da se vrate u život. Novi trener Bratislav Živković tako je pognute glave napustio teren posle debija u ulozi šefa struke Voždovca.

Rad je na Banjici uspeo da slomi čvrst otpor Radničkog iz Niša i minimalcem od 1:0 upiše i petu pobedu u šest prolećnih kola. Strelac odlučujućeg gola bio je Uroš Nenadović u 63. minutu utakmice kada su Građevinari nadoknadili propušteno iz 14. minuta kada je Igor Jelić tukao u stativu sa penala sviranog zbog toga što je Nemanja Lakić Pešić skrivio najstrožu kaznu. Prvi poraz Nišlija pod komandnom palicom Milana Rastavca, iako je Radnički dobrim delom utakmice bio bolji tim na terenu, ali mu se igra polako raspadala, pa se u finišu sve svodilo na improvizaciju.

Mile Savković je četvrtim golom u sezoni kumovao pobedi Jagodine na gostovanju kod Napretka u Kruševcu – 1:0. Očekivano – kad god je Savković pogađao metu Ćurani su pobeđivali, pa su se sada umešali u borbu borbu za izlazak na evropsku scenu uprkos veoma lošem startu sezone.

U Čačku, Mladost je kaznila Borac za propuštene prilike pošto je Saša Jovanović u 89. minutu rešio komšijski derbi i odveo Mladost u sigurne vide. Čačani su ostali u opasnoj zoni na samo dva boda ispred Voždovca, stepenik iznad Radničkog iz Niša.

Superliga, 21. kolo:

Spartak – Vojvodina 0:1 (0:0)

/Ivanić 49pen/

Voždovac – OFK Beograd  0:2 (0:1)

/Janković 4, Dražić 58/

Rad – Radnićki Niš 1:0 (0:0)

/Nenadović 63/

Novi Pazar – Crvena zvezda 2:1 (1:1)

/Pavlović 15, Jevtović 70pen - Cvetković 16/

Napredak – Jagodina 0:1 (0:0)

/Savković 62/

Donji Srem – Čukarički 1:2 (1:1)

/Spalević 7 - S. Srnić 19, Stojiljković 72/

Borac Čačak – Mladost Lučani 0:1 (0:0)

/Jovanović 89/

18.00: Partizan – Radnički Kragujevac

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.