Meklaren predstavio MP4-28

Izvor: B92, 31.Jan.2013, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meklaren predstavio MP4-28

Ekipa Meklarena predstavila je model MP4-28, svoj bolid za ovogodišnji šampionat Formule 1, u sedištu tima u Vokingu.

Svi oni koji nisu dobili pozivnicu za prezentaciju mogli su da je prate uživo na YouTube kanalu britanskog tima, a pre samog otkrivanja izgleda novog bolida upriličen je defile nekih najpoznatijih modela Meklarena. Tu su se našli i šampionski bolidi Aertona Sene, Mike Hakinena i Luisa Hamiltona.

Model MP4-28 izgleda gotovo isto kao prethodnik, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Dženson Baton, koji će četvrtu godinu zaredom braniti boje tima, rekao da je pretrpeo značajne promene u unutrašnjosti.

Meklaren je prošlu sezonu završio na trećem mestu u poretku konstruktora, iza Red Bula i Ferarija, iako je imao isti broj pobeda kao austrijski tim, sedam. Uprkos tome što je britanski tim imao najbrži bolid tokom većeg dela sezone, Meklaren je imao velikih problema sa pouzdanošću, pa su Baton i Luis Hamilton još pre samog finiša sezone ostali bez šansi da se bore za titulu.

Hamiltona, koji je otišao u Mercedes, ove godine će u timu zameniti Meksikanac Serhio Peres, koji je u prethodne dve sezone vozio za Zauber.

Baton i Peres će prvu priliku da provozaju MP4-28 imati sledeće nedelje, kada su na programu testiranja na „Heresu“. Baš tada će većina timova predstaviti svoje bolide, a pre Meklarena to je učinio samo Lotus.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meklaren predstavio novi bolid

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2013

Ekipa Meklarena predstavila je model MP4-28, svoj bolid za ovogodišnji šampionat Formule 1, u sjedištu tima u Vokingu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.