Krajnji rok za početak suđenja bivšim liderima OVK septembar 2021.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 12:27

Krajnji rok za početak suđenja bivšim liderima OVK septembar 2021.

Specijalni sud u Hagu objavio je danas podnesak glavnog tužioca Džeka Smita prema kome je septembar 2021. godine krajnji rok da počne postupak protiv bivših lidera OVK, prenosi Koha, navodeći da se to odnosi na Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

U podnesku se navodi da bi proces protiv njih trebalo da započne na leto 2021. a najkasnije do septembra.

"Odbrana treba da ima priliku da se pripremi za suđenje, ali prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onome što je odbrana ponudila to bi trebalo da traje mesecima, a ne godinama. Iz tog razloga, glavni tužilac najavljuje da će suđenje započeti ovog leta, a najkasnije do septembra 2021. godine", kaže se u saopštenju.

Na prvom zakonskom ročištu, advokati optuženih usprotivili su se ovom stavu, rekavši da im je potrebno više vremena da se pripreme za slučaj.

Neki od njih spomenuli su 2022. godinu kao najidealnije vreme za početak suđenja i najavili zahteve za puštanje optuženih iz pritvora.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje Tačiju i još trojici nekadašnjih šefova OVK-a treba da počne najkasnije u septembru 2021.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020

Specijalizovano tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu sugerisalo je sudu da početak suđenja Hašimu Tačiju i trojici nekadašnih šefova OVK zakaže za sledeće leto, a najkasnije septembar 2021. godine..."Odlaganje suđenja godinama (kako su to tražili branioci optuženih radi pripreme odbrane...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

PO OVOM RASPOREDU ZLOČINI OVK IDU PRED LICE PRAVDE: Objavljeni datumi kad će se objavljivati dokazi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020

Donesen raspored obelodanjivanja dokaza protiv Tačija i ostalih..Sudija za prethodni postupak u procesu protiv Hašima Tačija i trojice nekadašnih šefova OVK utvrdio je datume, odnosno rokove za obelodanjivanje dokaznog materijala tužilaštva njihovoj odbrani, koja je najavila da će sprovesti svoju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.