Intenzivni pregovori oko RTB Bor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2017, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivni pregovori oko RTB Bor

Intenzivno se pregovara sa zainteresovanima za privatizaciju RTB Bor, izjavio je danas Dragan Ugričić, pomoćnik ministra privrede zadužen za poslove privatizacije i stečaja.

"Postoji ozbiljno interesovanje da krenemo u konačno rešavanje pitanja RTB Bor u smislu prodaje dela preduzeća ili strateškog partnera, u zavisnosti od njihovih interesa i od onoga što država na kraju krajeva želi, da li želi da ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao manjinski akcionar, većinski", rekao je Ugričić.

Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, Ugričić je rekao da svaki zainteresovani investitor može uvidom u unapred pripremljeni plan reorganizacije da zna sve podatke o RTB Bor.

Kaže i da je RTB Bor od početka primene tog plana isplatio 100 miliona dolara, da je ispatio sve obaveze po tom planu, te da isplaćuje sve tekuće obaveze, uključujući obaveze za rudnu rentu i struju.

Ugričić kaže da to nije posledica genijalne promene u načinu vođenja firme, nego zato što je cena bakra otišla na blizu 6.000 dolara što, kaže, dozvoljava da RTB Bor izmiruje sve svoje obaveze.

"Svesni smo da ta cena neće da traje doveka i zbog toga smo u veoma intenzivnim pregorima sa partnerima koji su zainteresovani da uđu u postupak privatizacije RTB Bor", kaže Ugričić.

Na sednici odbora razmatran je izveštaj o radu Ministarstva privrede za prva tri meseca ove godine, kao i izveštaji o privatizaciji za april, maj i jun, koji su posle rasprave usvojeni.

Ugričić kaže da u aprilu, maju i junu nije bilo značajnijih privatizacionih aktivnosti u smislu objava novih javnih poziva ili nekih značajnijih raskida kupoprodajnih ugovora.

"Ono na čemu smo se bazirali u aprilu, maju i junu jesu redovne sednice radne grupe za petrohemijski kompleks i RTB Bor jer je to i jedan od zahteva MMF-a i Svetske banke da prvenstveno ta preduzeća budu pod monitoringom i kontrolom Ministarstva privrede", naveo je Ugričić.

Kaže i da je ukupno 156 matičnih preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede u postupku privatizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bakar skoro 6.000 $, RTB Bor izmirivao obaveze

Izvor: B92, 01.Avg.2017

Intenzivno se pregovara sa zainteresovanima za privatizaciju RTB Bor, izjavio je Dragan Ugričić, pomoćnik ministra privrede zadužen za poslove privatizacije...“Postoji ozbiljno interesovanje da krenemo u konačno rešavanje pitanja RTB Bor u smislu prodaje dela preduzeća ili streteškog partnera,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.