Bakar skoro 6.000 $, RTB Bor izmirivao obaveze

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakar skoro 6.000 $, RTB Bor izmirivao obaveze

Intenzivno se pregovara sa zainteresovanima za privatizaciju RTB Bor, izjavio je Dragan Ugričić, pomoćnik ministra privrede zadužen za poslove privatizacije.

“Postoji ozbiljno interesovanje da krenemo u konačno rešavanje pitanja RTB Bor u smislu prodaje dela preduzeća ili streteškog partnera, u zavisnosti od njihovih interesa i od onoga što država na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krajeva želi, da li želi da ostane kao manjinski akcionar, većinski…”, rekao je Ugričić.

Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, Ugričić je rekao da svaki zainteresovani investitor može uvidom u unapred pripremljeni plan reorganizacije da zna sve podatke o RTB Bor.

Kaže i da je RTB Bor od početka primene tog plana isplatio 100 miliona dolara, da je ispatio sve obaveze po tom planu, te da isplaćuje sve tekuće obaveze, uključujući obaveze za rudnu rentu i struju.

Ugričić kaže da to nije posledica genijalne promene u načinu vođenja firme, nego zato što je cena bakra otišla na blizu 6.000 dolara što, kaže, dozvoljava da RTB Bor izmiruje sve svoje obaveze.

“Svesni smo da ta cena neće da traje doveka i zbog toga smo u veoma intenzivnim pregorima sa partnerima koji su zainteresovani da uđu u postupak privatizacije RTB Bor”, kaže Ugričić.

Na sednici odbora razmatran je izveštaj o radu Ministastva privrede za prva tri meseca ove godine, kao i izveštaji o privatizaciji za april, maj i jun, koji su posle rasprave usvojeni.

Ugričić kaže da u aprilu, maju i junu nije bilo značajnijih privatizacionih aktivnosti u smislu objava novih javnih poziva ili nekih znacajnijih raskida kupoprodajnih ugovora.

“Ono na čemu smo se bazirali u aprilu, maju i junu jesu redovne sednice radne grupe za petrohemijski kompleks i RTB Bor jer je to i jedan od zahteva MMF-a i Svetske banke da prvenstveno ta preduzeća budu pod monitoringom i kontrolom Ministarstva privrede”, naveo je Ugričić.

Kaže i da je ukupno 156 matičnih preduzeća u nadležnosti Ministarstva privrede u postupku privatizacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministarstvo privrede: Interesovanje investitora za RTB Bor

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2017

Pomoćnik ministra privrede Dragan Ugričić izjavio je da postoji interesovanje investitora za RTB Bor i da očekuje da će uskoro početi rešavanje tog pitanja..."Postoje zainteresovani investitori i nadamo se da će u skorom roku da se krene u rešavanje pitanja RTB Bora, u smislu prodaje dela preduzeća...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.