Igor Štimac hoće Srbiju da ugosti u Splitu

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Okt.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igor Štimac hoće Srbiju da ugosti u Splitu

Igor Štimac, selektor hrvatske reprezentacije, traži od čelnika Fudbalskog saveza Hrvatske da omoguće da Split bude domaćin utakmice protiv Srbije, Osijek meča sa Škotskom, a da Belgija doputuje u Zagreb.

Štimac je ovakav zahtev uputio preko svoje zvanične Fejsbuk stranice, ali bez objašnjenja zašto želi ovakav raspored gradova i šta bi reprezentacija dobila ako bi čelnici FSS uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << da mu udovolje.
Selektor Hrvatske, zapravo, traži promenu već utvrđenog rasporeda utakmica. UEFA je, procenom da su susreti Srbije i Hrvatske, utakmice visokog rizika, zahtevala da mečevi budu organizovani u glavnim gradovima, odnosno u Zagrebu (22. mart 2013) i Beogradu (6. septembar 2013). Štimac, međutim, misli da je hrvatskom timu bolje da protiv Srbije igra u Splitu, za šta je dobio i potvrdu jednog od „fejsbuk prijatelja“:
– Samo Osijek i Split. U Zagrebu se Srbi ionako osećaju kao kod kuće – napisao je jedan Štimčev „prijatelj“.
Štimac očigledno igra na kartu nacionalnog naboja. Srpsku reprezentaciju bi na pod Marjanom dočekala mnogo vrelija, neprijatnija atmosfera, nego u Zagrebu. Isto važi i za Osijek, gde su se Hrvati pripremali za utakmice sa Makedonijom i Velsom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.