I Jagodina ispala iz Evrope: Ćurani poklekli u 81. minutu protiv Kluža

Izvor: Blic, 24.Jul.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Jagodina ispala iz Evrope: "Ćurani" poklekli u 81. minutu protiv Kluža

Posle Čukaričkog i Vojvodine, i Jagodina je eliminisana iz kvalifikacija za Ligu Evrope. U revanšu drugog kola, posle 0:0 na gostovanju protiv Kluža, "ćurani" su izgubili sa 1:0 golom rezerviste Bruna u 81. minutu utakmice.

Čukarički i Vojvodina su sa 4:0 doživeli debakl u prvom meču drugog kola i to je u revanšu bilo nenadoknadivo, dok je Jagodina ravnopravan meč bez golova odigrala protiv Kluža >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na gostovanju, što je probudilo nadu navijača u dalji plasman.

O ambicijama kluba govorio je i dolazak Fredija Adua, potencijalnog pojačanja u ofanzivi, a Jagodinci blagu inicijativu u prvih 15-ak minuta nisu uspevali da pretvore u šansu.

Kako je vreme odmicalo, igralo se sve oštrije na sredini terena, posle koškanja i oštrih startova žutim kartonom sankcionisani su Cvetković, Tade i Monroj, a u zavšrnici je tek ozbiljnije počela da preti Jagodina.

Imali su sreće gosti zbog neodlučnosti Jagodinaca u završnici, tek u jednoj akciji u 40. minutu Jakimovski se sa levog boka ohrabrio da šutira izbliza, ali je Felgeiraš uspeo da zaustavi udarac.

Ni drugo poluvreme nije promenilo pristup, oštro se igralo na sredini, strahovalo se od greške više nego što se napadalo, a treneri su bili spremni na produžetke, pa je samo po jedna izmena izvršena do završnih deset minuta.

Ipak, ta jedna izmena gostima se isplatila, posle gužve ispred peterca, Đuričić nije uspeo da dođe do lopte, ali jeste Bruno za pogodak vredan trećeg kola, pošto je bio spretniji pored Filipovića koji je na gol-liniji bio poslednja prepreka.

Loša utakmica i činjenica da su "ćuranima" bila potrebna dva gola za drugo kolo rasterali su gledaoce sa tribina, pa je preostalo samo da se odigraju još dodatna četiri minuta utakmice, poslednja za srpske klubove u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Jagodina - Kluž 0:1 (0:0)

(Bruno 81)

Jagodina: Đuričić, Milinković, Šimac, Gašić, Filipović, Cvetković, Đurić (od 85. Martinović), Mitošević, Jakimovski (od 62. Lepović), Šušnjar (od 85. Stoičev), Arsenijević

Kluž: Felgeiraš, Sušić, Larie, Rada, Kamora, Deak, Muniru, Monroj, Kostea (od 69. Bruno), Negrut (od 85. Kristijan), Tade

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jagodina poražena od Kluza i eliminisana

Izvor: Press, 24.Jul.2014

Pogodak je postigao Žuima u 81. minutu... Posle remija bez golova u prvom meču prošle nedelje u Rumuniji, činilo se da bi srpski tim makar jednim pogotkom mogao do željenog cilja... Od toga, međutim, nije bilo ništa, iako su izabranici Mladena Dodića stvorili nekoliko povoljnih šansi... Najvećim...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.