Bez dronova iznad američkih stadiona!

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dronova iznad američkih stadiona!

Američka Savezna uprava za avijaciju zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona. Nadal operisao slepo crevo. Karlo Ančeloti želi da karijeru završi u Realu, a klub sa "Bernabeua" planira da mu ispuni tu želju. Alonso se vraća u Meklaren. Brajant: Nemam nameru da napustim Lejkerse. Kanavaro novi trener Gvangžua? Andrea Arsović prva na turniru u Solinu. Hamilton najbolji britanski vozač svih vremena.

Pratite nas na Tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Fejsbuku  

18.11 - Rafaelu Nadalu uspešno je u Španiji operisano slepo crevo, rekao je njegov agent Karlos Kosta. Nadal će se narednih 24 do 48 sati oporavljati od operacije u bolnici.

Nadal je zbog problema sa slepim crevom propustio završnicu sezone. On je odustao od Masters turnira u Parizu i završnog Mastersa u Londonu. Španac bi na teren trebalo da se vrati na turniru u Dohi, koji počinje 5. januara 2015. godine.

17.16 - Filip Krajinović eliminisan je već na startu čelendžer turnira u Bratislavi, koji se igra za nagradni fond od 85.000 evra. Krajinovića je u prvom kolu pobedio Džimi Vang iz Kineskog Tajpeha ubedljivo u dva seta - 6:1, 6:2.

Na turniru u glavnom gradu Slovačke učestvuje i Viktor Troicki, a njegov rival u prvom kolu biće Hrvat Mate Delić. Taj meč na programu je u utorak od 12.15 sati.

16.22 - Termin održavanja Kupa afričkih nacija iduće godine neće se menjati, a domaćin Maroko ima rok do kraja nedelje da potvrdi, ili otkaže organizaciju tog takmičenja.

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) saopštila je da neće menjati datum održavanja takmičenja - od 17. januara do 8. februara, uprkos želji Maroka za odlaganjem, zbog straha od virusa ebole.

CAF je saopštio da će razmotriti mogućnost da eventualno, neka druga zemlja organizuje takmičenje.

15.43 - Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona i najavila jednogodišnju kaznu zatvora za sve koji budu kršili zakon.

FAA je ovu odluku donela iz straha da bi dron mogao da se sruši u publiku tokom utakmice, a zabrana se odnosi na oko 150 stadiona u SAD koji mogu da prime minimalno 30.000 gledalaca.

Ove bespilotne letelice došle su u centar pažnje javnosti prošlog meseca kada se na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, iznad terena, pojavio dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

15.15 - Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah nazvao je istorijskom prekretnicom rezoluciju Ujedinjenih nacija kojom se podržava autonomija sporta.

Generalna skupština UN usvojila je na zasedanju u Njujorku rezoluciju kojom se podržava nezavisnost i autonomija sporta, i ističe važnost misije MOK-a u vođenju olimpijskog pokreta.

Veliki sportski događaji treba da budu organizovani u duhu mira, tolerancije i međusobnog razumevanja i odbijanja svih vrsta diskriminacije, kaže se u rezoluciji UN.

MOK je saopštio da pozdravlja rezoluciju kojom se ocenjuje da je bojkot sportskih događaja u suprotnosti sa pozicijom UN.

Pozdravljamo rezoluciju kao istorijsku prekretnicu u odnosima između sporta i politike, rekao je Bah u saopštenju.

14.36 - Avio prevoznik iz Dubaija kompanija Emirejts neće produžiti sponzorski ugovor sa Svetskom fudbalskom federacijom za Svetska prvenstva 2018. i 2022. godine.

U saopštenju kompanije navodi se da "procena Fifinog predloga ugovora nije ispunila očekivanja kompanije Emirejts".

Emirejts je bio Fifin partner za tri Mundijala, 2006. godine u Nemačkoj, četiri godine kasnije u Južnoj Africi i ove godine u Brazilu.

Fifa je saopštila da "poštuje odluku kompanije Emirejts".

13.40 - Afrički fudbaleri koji igraju za ruski Rostov odlučili su da štrajkuju zbog rasističke izjave trenera tog kluba koji je rekao da više neće da angažuje crne igrače. Trener Rostova rekao je u petak da klub već ima dovoljno obojenih fudbalera, kada su ga novinari pitali da li razmišlja da angažuje jednog defanzivca iz Kameruna.

Menadžer Pol Mičel rekao je da petorica afričkih fudbalera koji igraju za Rostov nisu spremni da treniraju pod sadašnjim trenerom, dok se ne razreši ova sporna situacija.

Mičel je menadžer južnoafričkog defanzivca Sijande Ksulua. Rostov je jedan od gradova domaćina Mundijala 2018.u Rusiji.

13.10 - Dvostruki šampion Formule 1 Španac Fernardo Alonso sledeće sezone ponovo će voziti u Meklarenu, prenosi engleski Bi-Bi-Si . Kako se navodi, Alonso je odlučio da dve godine pre isteka ugovora sa Ferarijem pređe u Meklaren, sa kojim će potpisati jednogodišnju saradnju sa opcijom produžetka.

Alonso je vozio za Meklaren 2007. godine, kada je šampionat završio na trećem mestu. Britanski tim razmatra da se odrekne Džensona Batona ili Kevin Magnusena, a bliži ostanku je danski vozač. Mediji su prethodnih meseci prenosili da bi Alonsa u Ferariju mogao da zameni Sebastijan Fetel iz Red Bula.

Španac je 2005. i 2006. godine, kao član Renoa, bio šampion Formule 1, a tokom karijere ostvario je 32 pobede i 97 puta bio je na podijumu.

13.00 - Najbolji košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant rekao je da mu ne pada na pamet da napusti klub, iako ekipa na startu nove sezone ima katastrofalan skor 0-4.

Sezona je duga, moramo da ostanemo pribrani i nastavimo da radimo. Ovde sam doživeo puno uspeha, ne možete samo da uživate u slavlju i onda pobegnete kada naiđu teški dani. Ne pada mi na pamet da napustim klub, ja sam Jezerdžija, rekao je Brajant za Jahu Sport.

Klub iz Los Anđelesa uoči sezone ostao je bez Stiva Neša, nedugo zatim Džulijus Rendl je slomio nogu, dok su zbog povreda odsutni Nik Jang i Rajan Keli. Brajant je sa Lejkersima osvojio pet titula u NBA ligi, bio je dva puta MVP finala i jednom najkorisniji igrač lige.

12.25 - Kapiten Mančester Junajteda Vejn Runi rekao je da njegov tim nije zaslužio poraz u gradskom derbiju od Sitija (1:0).

Posle primljenog gola zaigrali smo mnogo bolje, napadali i bili jači od Sitija. Iako smo igrali sa igračem manje kontrolisali smo utakmicu, ali nismo iskoristili šanse. Nismo imali sreće i razočaran sam što smo ostali bez bodova. Naporno radimo kako bismo bili bolji. Tim napreduje svakim danom sve više i igramo dopadljiv fudbal. Očekujem da ćemo uskoro krenuti sa pobedama jer verujem u rad menadžera Luja van Gala, rekao je Runi za klupsku televiziju.

Junajted je trenutno 10. na tabeli Premijer lige sa 13 bodova zaostatka za liderom Čelsijem. U narednom kolu Junajted dočekuje Kristal Palas.

12.20 - Vozač Mercedesa Luis Hamilton najuspešniji je britanski vozač u istoriji Formule jedan, nakon što je pobedio u trci za Veliku nagradu SAD. Hamilton je sinoć pobedio u trci u Ostinu i ostvario 32. pobedu u Formuli jedan i nadmašio legendarnog Najdžela Mensela. Iza su ostali Džej Stjuart sa 27 pobeda, Džim Klark sa 25 i Dejmon Hil sa 22 pobede.

To je bila peta uzastopna pobeda Hamiltona u šampionatu, a ukupno deseta. On se po broju pobeda izjednačio na petom mestu s vozačem Ferarija Fernandom Alonsom. Ispred su Mihael Šumaher, Alan Prost, Ajrton Sena i Sebastijan Fetel.

Velika je čast biti na listi među najvećima. Veoma sam ponosan što sam rekorder među britanskim vozačima, rekao je Hamilton za Bi-Bi-Si. 

11.30 - Poslednjeg dana Svetskog kupa u Singapuru, reprezentativac Srbije u plivanju Velimir Stjepanović zauzeo je peto mesto u trci na 200 metara slobodnim stilom sa rezultatom 1:44.27, dok je Ivan Lenđer bio šesti u disciplini 100 metara delfin, sa vremenom 52,69 sekundi.

Glavnu nagradu i premiju od 100.000 dolara u ženskoj konkurenciji osvojila je mađarska reprezentativka Katinka Hosu, dok je u muškoj kategoriji pobednik Čad Le Klos iz Južnoafričke republike.

Najbolje plivače sveta sada očekuje svetsko prvenstvo u dvadesetpetometarskom bazenu, koje će biti održano u Kataru od 3. do 7. decembra.

11.20 - Kris Smoling je juče odigrao jednu od svojih najgorih partija u životu. Fudbaler je napravio dva kiksa (koja su mu donela dva žuta kartona), i tako naterao sve da zaborave kada se na jednoj žurci pojavio maskiran kao bombaš samoubica. Sam Luj Van Gal je njegovo ponašanje oakrakterisao kao „ne previše pametno", a to su rešili da iskoriste u kompaniji Virdžin Trejns.

Železnički prevoznik je poslao poruku Krisu Smolingu na Tviteru, u kojoj mu nudi povoljne karte za odlazak iz Mančestera. Navijači Junajteda svakako ne bi imali ništa protiv da vide leđa trapavom štoperu. 

11.00 - Trener madridskog Reala Karlo Ančeloti uskoro će produžiti ugovor sa aktuelnim šampionom Evrope, prenosi španski list "AS". Italijanskom stručnjaku ugovor ističe na leto 2016. godine, ali čelnici kraljevskog kluba žele da se saradnja produži za još jednu ili dve sezone.

Prošlo je godinu i po dana od mog dolaska u Madrid i veoma sam srećan. Želeo bih da obnovimo saradnju i da završim karijeru ovde, rekao je nedavno Ančeloti.

Ančeloti je prošle sezone Madriđanima doneo jubilarni deseti trofej Lige šampiona, posle 12 godina čekanja, a osvojio je UEFA Superkup i Kup kralja.

Tokom karijere vodio je Ređanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi i Paris Sen Žermen. Real se nalazi na prvom mestu u Primeri sa 24 boda, jednim više od Valensije i madridskog Atletika i dva od Barselone.

10.40 - Italijanski fudbalski stručnjak Fabio Kanavaro trebalo bi da zameni Marčela Lipija na kormilu kineskog prvoligaša Gvangžua, prenose kineski mediji.

Bivši kapiten itallijanske reprezentacije koja je pod selektorskim vođstvom Lipija osvojila titulu prvaka sveta 2006, trenutno radi kao pomoćnik trenera u Al Ahliju iz Dubaija. Četrdesetjednogodišnji Kanavaro je igračku karijeru završio 2011 godine.

Gvangžu je juče sa Lipijem četvrti put zaredom osvojio titulu prvaka Kine. Lipi je najavio da će krajem sezone napustiti klupu Gvangžua i preuzeti ulogu tehničkog diektora.

10.30 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković zadržao je prednost i prvo mesto na najnovijoj ATP rang listi u odnosu na Švajcaraca Rodžera Federera. Đoković ove nedelje ima 10.010 bodova, pošto su izbrisani poeni sa završnog turnira u Londonu, a Federer 8.700.

Osvajanjam Mastersa u Parizu, srpski teniser je odbranio 1.000 bodova, dok Švajcarac nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh, kada je došao do polufinala, već je eliminisan u četvrtfinalu. Sve dileme oko prvog mesta na kraju sezone biće razjašnjene posle završnog turnira u Londonu, koji počinje 9. novembra.

Na njemu će, pored Đokovića i Federera, igrati Stanislas Vavrinka, Kei Nišikori, Endi Marej, Tomaš Berdih, Miloš Raonić i Marin Čilić.

Od ostalih srpskih igrača, pad od 14 mesta doživeo je Dušan Lajović, trenutno 71. na svetu sa 711 bodova, Filip Krajinović je sa 95. pao na 97. mesto (558), dok je plasman za dva mesta popravio Viktor Troicki, sada 106. teniser na listi sa 532 boda.

10.00 - Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović i dalje je peta na WTA listi sa 4.820, dok je Jelena Janković pala za dva mesta i sada je 16. sa 2.675 bodova. Bojana Jovanovski je napredovala za jednu poziciju i ove nedelje je 58. sa 911 bodova, dok se Aleksandra Krunić spustila za jednu poziciju i sada zauzima 101. mesto sa 570 bodova.

Amerikanka Serena Vilijams i dalje ubedljivo vodi na listi sa 8.485 biodova, ispred Ruskinje Marije Šarapove koja ima 7.050 i trećepkasirane Rumunke Simone Haslep sa 6.292 boda.

09.00 - Noć između nedelje i ponedeljka u NBA ligi protekla je u znaku rekorda Karmela Entonija i nove, treće uzastopne pobede Majamija. Njujork je u Medison Skver Gardenu savladao Šarlot sa 96:93, a Entoni je meč završio sa 28 poena. Zvezda Niksa postao je 40. igrač istoriji u NBA ligi koji je postigao više od 20.000 poena.

Majami je savladao Toronto sa 107:102 i zabeležio treću uzastopnu pobedu. Košarkaši Golden Stejta pobedili su na gostovanju Portland sa 95:90, a Los Anđeles Klipersi izgubili su od Sakrementa 92:98.

08.00 - Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović trijumfovala je na turniru u hrvatskom gradu Solinu u gađanju vazdušnom puškom. Arsovićeva je pobedila rezultatom 206,9 krugova, dan nakon što je sa nacionalnim timom osvojila ekipnu bronzu u istoj disciplini.

Drugo i treće mesto zauzele su domaće takmičarke Snježana Pejčić sa 206,6 i Valentina Gustin sa 183,7 krugova.

Divan vikend u Splitu, danas sam imala bolji rezultat od jučerašnjeg u ekipnom nastupu. Finale je bilo jako neizvesno, jer sam poslednjim hicem došla do pobede. Startovala sam lošije, ali uspela sam u poslednjih 10 hitaca da osvojim seriju od 105.0 krugova, rekla je Arsovićeva, a prenosi Streljački savez Srbije.

Na turniru u gradiću nandomak Splita učestvovalo je 40 takmičarki iz Srbije, Hrvatske, Češke, Crne Gore, Mađarske, BiH i Italije.

00.00 - Fudbaleri Olimpika iz Marseja savladali su Lans sa 2:1 i zadržali četiri poena prednosti posle 12. kola Lige 1.Ekipa Marsela Bjelse ima 28 bodova, četiri više od drugoplasiranog Pari Sen Žermena, a pet od imenjaka iz Liona, dok je Lans 17. sa 11.

Na početku utakmice, u sedmom minutu igre, domaći su poveli golom Nkolua da bi gosti izjednačili posle pol sata igre.Pobednika je u 15-om minutu drugog poluvremena pogotkom odlučio Tauvim.

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za dron blizu stadiona u zatvor

Izvor: B92, 03.Nov.2014

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona...Ta organizacija je takođe najavila jednogodišnju kaznu zatvora za sve koji budu kršili zakon...FAA je tu odluku donela iz straha da bi dron mogao da se sruši u publiku tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.