Sony raskida partnerstvo sa Sharpom

Izvor: B92, 24.Maj.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony raskida partnerstvo sa Sharpom

Sony je prošle godine raskinuo partnerstvo sa kompanijom Ericsson, a sada izlazi i iz partnerstva sa kompanijom Sharp.

Njihova zajednička kompanija bavila se proizvodnjom i prodajom velikim LCD displeja, a odluka o raskidu deo je nove strategije koja podrazumeva kupovinu gotovih panela, ne inesticije u njihovu proizvodnju, prenosi agencija Associated Press.

Za razliku od pomenutog partnerstva sa kompanijom Ericsson, u ovom slučaju Sony će prodati svoj udeo kompaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sharp, i to za 126 miliona dolara (radi se o udelu od 7 posto).

Ova odluka delo je novog izvršnog direktora kompanije, Kazua Hiraia, koji je načelo kompanije došao u februaru.

Predstavnici kompanije rekli su da će se ubuduće fokusirati na to da svoje televizore učine drugačijim od ostatka konkurencije, a da će jednostavno početi da kupuju panele od drugih proizvođača.
Pogledaj vesti o: Sony Ericsson,   Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sony raskida partnerstvo sa Sharpom

Izvor: medio.rs, 24.Maj.2012

Sony je prošle godine raskinuo partnerstvo sa kompanijom Ericsson, a sada izlazi i iz partnerstva sa kompanijom Sharp.

Nastavak na medio.rs...

Naftno otkriće godine je Brazil

Izvor: B92, 25.Maj.2012, 10:40

Madrid -- Španski naftni gigant Repsol istražuje blok u blizini obale Brazila koji sadrži najmanje 700 miliona barela lake nafte i 3.000 milijardi kubnih stopa gasa...U saopštenju kompanije se navodi da je "to jedno od najvećih naftnih otkrića u svetu u 2012," prenosi francuska novinska agencija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.