SE: Ubuduće samo smartfoni

Izvor: B92, 14.Okt.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SE: Ubuduće samo smartfoni

Kompanija Sony Ericsson objavila je danas rezultate svog poslovanja u trećem kvartalu ove godine.

Za razliku od prethodnog kvartala, u ovom nisu zabeleženi gubici, ali je i sada neto prihod nula. Prodato je ukupno 9,5 miliona uređaja, a čak 80 posto čien smartfoni.

Kompanija je ujedno zvanično najavila i da će tokom 2012. godine svoj portfolio u potpunosti prebaciti na smartfone, a svoj sadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udeo na tržištu Android smartfona procenjuju na oko 12 posto.

Smartfoni koji će sledeće godine doći verovatno će biti samo Androidi, a izvršni direktor kompanije, Bert Nordberg, nedavno je izjavio da Windows Phone platforma nije u planu.

Inače, pre nekoliko dana pojavile su se glasine da Sony želi da otkupi Ericssonov deo kompanije, i to za 1,3 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.