Moćna Xperia S je prvi samostalni Sony smartfon

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jan.2012, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćna Xperia S je prvi samostalni Sony smartfon

Sony je rekao svoje i Ericsson već odlazi iz imena Sony Ericsson - na sajmu CES 2012 predstavljeni su prvi smartfoni brendirani isključivo imenom japanske kompanije.

Pored modela Xperia ion, koji je napravljen za američko tržište, najavljen je i Sony Xperia S, kojeg će raširenih ruku dočekati evropski i drugi "neamerički" korisnici. Telefon je predvodnik nove filozofije dizajna, koja nosi ime Identity Iconic, a koju ćete prepoznati po providnoj traci na dnu kućišta (pogledajte galeriju). Ona ne samo da lepo izgleda, nego će i svetleti, kako bi vam skrenula pažnju na različite notifikacije operativnog sistema. Sjajno, nema šta!Xperia S ima 4,3-inčni Reality Display rezolucije 1280 x 720 pix, koji je, naravno, obogaćen tehnologijom Mobile Bravia. Prostom računicom dobijamo podatak o sjajnoj gustini piksela od 342 ppi (piksela po inču), što u praksi garantuje veoma oštru sliku. Ako se izuzme taj nešto manji ekran, Xperia S je hardverski veoma slična američkom Sony modelu Xperia ion.Aparat ima Qualcommov dual-core procesor od 1,5 GHz, 1 GB RAM-a, kao i vrlo moćnu kameru. Naime, Sony je u ovaj telefon ugradio svoj Exmor R senzor od 12 čak Mpix. Uz to, prisutna je tehnologija Fast Capture, pa kompanija tvrdi da kamera može da bude spremna za slikanje za svega jednu i po sekundu od otključavanja telefona i pritiska odgovarajućeg dugmeta. Nije izostala ni prednja kamera za video pozive (1,3 Mpix).Više na MobiHobi...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.