Vesti u Nijagara Folsu: Za beskućnike pola tone hrane

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" u Nijagara Folsu: Za beskućnike pola tone hrane

Parohijani Crkveno-školske opštine "Sveti Ilija" iz Nijagara Folsa uoči Vaskrsa su organizovali u gradiću pored Nijagarinih vodopada veliku akciju prikupljanja pomoći za beskućnike i siromašne. Ideja je potekla od protojereja stavrofora Lazara Vukojeva, sveštenika u ovoj CŠO, koji je slične akcije organizovao i dok je bio paroh u crkvi "Sveti Nikola" u Hamiltonu.

- Vaskršnji post je posebno vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kad treba da se pokažemo na delu kao hrišćani, jer "vera bez dobrih dela je mrtva", kako nas uči sveti apostol Pavle. Mi, Srbi, znamo šta znači biti beskućnik i šta znači biti gladan. U ovoj velikoj vaskršnjoj akciji skupili smo oko 500 kilograma prehrambenih namirnica i one su predate nadležnim službama koje će hranu raspodeliti onima kojima je najpotrebnija. Ovom prilikom zahvaljujem se svim parohijanima, kao i Kolu srpskih sestara "Vavedenje presvete Bogorodice". Svi oni su svojim anagažovanjem i prilozima učinili sve da ova naša plemenita akcija potpuno uspe - kazao je otac Lazar Vukojev.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.