Izvor: B92, 25.Jan.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotić opet vlasnik ostrva

Podgorica -- Stanko Subotić vratio je Prvoj banci kredit od 15 miliona evra i ponovo je vlasnik dela budvanskog ostrva Sveti Nikola, piše dnevnik "Dan".

Reč je o zemljištu sa pripadajućim objektima, ukupne površine preko 37.000 metara kvadratnih. Subotić je ovu parcelu kupio 2007. godine, a prema informacijama "Dana" on je sada nudi grčkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Restis grupi", koja je uzela u zakup Sveti Stefan.

Prva banka Crne Gore oglašavala je u nekoliko navrata vansudsku prodaju dela ostrva Sveti Nikola, čiji je vlasnik Subotić, po početnoj ceni od 28 miliona evra.

U slučaju ostrva Sveti Nikola, poznatog kao Havaji, bilo je evidentno da vlasnik kasni sa vraćanjem kredita.

Prema pisanju "Dana", banke su, inače, u obavezi, da kada klijenti duže kasne sa isplatom kredita, objavljuju oglase o prodaji zaloga.

Subotićevi saradnici su tada obavestili Prvu banku da je njihov klijent saglasan da se ostrvo proda, jer nije u mogućnosti da izmiri obaveze.

Do prodaje, međutim, nikada nije došlo. Ovih dana ostrvo je ponovo vraćeno starom vlasniku koji očigledno nakon što je izmirio obaveze prema banci, pokušava ono što banci nije uspelo - da ga proda, navodi "Dan".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotić povratio ostrvo Sveti Nikola

Izvor: S media, 25.Jan.2010

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane vratio je Prvoj banci kredit od 15 miliona evra i ponovo je puni vlasnik dela budvanskog ostrva Sveti Nikola, piše danas podgorički dnevnik "Dan". ..Reč je o zemljištu sa pripadajućim objektima, ukupne površine preko 37.000 metara kvadratnih...Subotić...

Nastavak na S media...

Subotić vratio kredit i povratio ostrvo Sveti Nikola

Izvor: Glas javnosti, 25.Jan.2010

PODGORICA - Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane vratio je Prvoj banci kredit od 15 miliona evra i ponovo je puni vlasnik dela budvanskog ostrva Sveti Nikola, piše danas podgorički dnevnik Dan...Reč je o zemljištu sa pripadajućim objektima, ukupne površine preko 37.000 metara kvadratnih...Subotić...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.