Senta: Počele pripreme za Nikoljdanski festival rakije

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senta: Počele pripreme za Nikoljdanski festival rakije

U toku su pripreme za 15. međunarodni Nikoljdanski festival rakije koji organizuju predsedništvo udruženja poljoprivrednika Sente i Sekcija voćara u saradnji sa Redom vitezova rakije "Sveti Nikola" gde se nadmeću proizvođači rakije iz Srbije i zemalja okruženja.

Senćanski festival rakije je jedan od najmasovnijih u regionu jer se na njemu nađe preko 300 uzoraka prirodnih domaćih rakija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Organizatori su početkom ove nedelje započeli prijem uzoraka rakije koji će trajati do 23. novembra. Uzorci se mogu predati u kancelarijiama Udruženja poljoprivrednika Senta (Ulica Doža Đerđa 34), Uruženja poljoprivrednika severne Vojvodine na Paliću (Splitska aleja 1), Opštinske unije poljoprivrednika Bačke Topole (Maršala Tita 30) i Društva prijatelja bašte u Temerinu (Vrtlarski dom).

Uzorke rakije mogu dostavljati registrovane destilerije i proizvođači rakije za dalju prodaju, kao i individualni proizvođači koji je spravljaju za sopstvene potrebe. Registrovane destilerije dostavljaju uzorak od najmanje jedne litre rakije u originalnom pakovanju i kotizaciju od 1.000 dinara po uzorku, dok je za individualne proizvođače kotizacija 500 dinara po uzorku. Ocenjivaće se kajsijevača, breskovača, trešnjevača, višnjevača, lozovača, komovica, dudovača, kao i rakije od zove i one od mešanog voća, a posebno će se vrednovati odležale i barikovane rakije.

Uzorke će ocenjivati renomirani stručnjaci iz Srbije, Mađarske i Slovačke 28. novembra u senćanskom restoranu "River" i žiriranje će biti otvoreno za javnost. Dodela medalja i proglašenje rezultata zakazano je za 6. decembar u Narodnoj bašti u Senti. Svi učesnici i posetioci će tada moći da degustiraju rakije, a Udruženje poljoprivrednika Sente organizovaće izložbu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i rukotvorina.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.