Izvor: Glas javnosti, 27.Mar.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sat za planetu" i u prestonici

Grad Beograd pridružiće se akciji Svetskog fonda za prirodu "Sat za planetu" i večeras, na jedan sat, isključiće dekorativna osvetljenja na istaknutim spomenicima i zgradama.

Dekorativno osvetljenje biće isključeno na zgradi Starog dvora, hramu Svetog Save, Kalemegdanskoj tvrđavi sa spomenikom Pobedniku i kuli Nebojša, Crkvi svetog Marka, Ruskoj crkvi, Etnografskom muzeju, Muzeju Nikole Tesle i sva tri mosta - na Brankovom mostu, Železničkom i starom Savskom mostu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
U saopštenju Sekretarijata za zaštitu životne sredine se podseća da će 27. marta, u 20.30 sati, ljudi širom sveta ugasiti svetla na jedan sat radi pokretanja globalnog interesovanja za klimatske promene.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Dvor

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u akciji "Spašavanja planete"

Izvor: Mondo, 27.Mar.2010

Gašenjem dekorativnog osvetljenja na zgradama, kao i javne rasvete na istaknutim spomenicima i zgradama, Beograd i mnogi drugi gradovi u Srbiji priključili su se globalnoj akciji "Sat za našu planetu" i na taj način dali doprinos borbi protiv klimatskih promena.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.