Izvor: TvojPortal.com, 04.Okt.2012, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmtrni ostaci kneza Pavla od danas u Sabornoj crkvi

Tvoj portal  Posmrtni ostaci kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole Karađorđevića biće preneti u Sabornu crkvu u Beogradu večeras u 18 sati, gde će biti izloženi do petka, 5. oktobra, do 17 časova.
Prenosu posmrtnih ostataka prisustvovaće i patrijarh srpski Irinej, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.


Posmrtni ostaci članova kraljevske porodice Karađorđević biće preneti na Oplenac, u Crkvu Svetog Đorđa 5. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u 18.30 sati.
Ceremonija polaganja posmrtnih ostataka počinje u subotu, 6. oktobra, u 10 časova, liturgijom u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, a nakon parastosa obratiće se predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Izvor:dnevnik.rs

Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posmrtni ostaci kneza Pavla preneti u Sabornu

Izvor: Mondo, 04.Okt.2012

Posmrtni ostaci tri člana porodice Karađorđević preneti su u Sabornu crkvu u Beogradu. SUNBOR protiv rehabilitacije kneza Pavla...Posmrtni ostaci kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole Karađorđević, ekshumirani 28. septembra na groblju "Boa-de-Vo" u Lozani, preneti su u Sabornu crkvu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.