Grafit ISIS dolazi na zidu crkve u Prištini

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafit "ISIS dolazi" na zidu crkve u Prištini

Na zidu crkve Svetog Nikole u Prištini ispisan je grafit "ISIS dolazi". Taj grafit najpre su za vikend primetili vojnici italijanskog Kfora koji dva puta nedeljno patroliraju oko samog objekta, javlja RTK2.
Prištinski paroh Darko Marinković ističe da je o svemu ovome obavešten tek pre nekoliko dana, a ceo slučaj prijavljen je kosovskoj policiji.

"Najgore od svega toga je što je ispisan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poziv terorističkoj organizaciji protiv koje se u ovom trenutku bori gotovo pola sveta. Možda se sve ovo poklopilo i sa današnjim danom i žalosnim dešavanjima od pre 12 godina, kada je ova crkva, kao i mnogi drugi manastiri zapaljeni i uništeni", rekao je Marinković za RTK2.
Grafiti su se na zidu oko crkve Svetog Nikole u Prištini pojavili nekoliko dana pre dvanaestogodišnjice martovskog pogroma Srba kada je i spaljena ova crkva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grafit "Isis dolazi" na crkvi Sv.Nikole u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2016

Grafit "Isis dolazi" ispisan na zidu crkve Svetog Nikole u Prištini najpre su za vikend primetili vojnici italijanskog Kfora koji dva puta nedeljno patroliraju oko samog objekta, javlja RTK2...Prištinski paroh Darko Marinković ističe da je o svemu ovome obavešten tek pre nekoliko dana, a ceo slučaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.