Crni Sveti Ilija na Kordunu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crni Sveti Ilija na Kordunu

Umesto da kao i svake godine proslava Svetog Ilije, kraj ostataka istoimene crkve u Tušiloviću pored Karlovaca koju su ustaše srušile u Drugom svetskom ratu, bude praznik ovog dela Korduna, slavlje se u nedelju ujutru završilo tragično. U masovnoj tuči i kasnijoj svađi, Dušan Božić (58) ostao je mrtav, dok je Nikola Bakić (19) u zatvoru osumnjičen za ubistvo.

Foto: Ilustracija

 

Još je veća tragedija što su sukob izazvali i u njemu učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mladići iz Krnjaka, Tušilovića, Topuskog, dojučerašnji prijatelji, gotovo svi fudbaleri Petrove Gore iz Vojnića, jedinog srpskog kluba na prostoru bivše Krajine.

 

Tragediji je po svemu sudeći kumovao alkohol. Sukob je počeo pod šatorom postavljenim u blizini razrušene crkve, gde se jednom godišnje okupljaju Kordunaši raseljeni po svetu. Mirko Božić (28), sin ubijenog, posvađao se sa grupom najboljih prijatelja sa kojima je odrastao i igrao fudbal. Po pričama očevidaca mlađi Božić se u subotu uveče okomio na svog vršnjaka Duleta Grijakovića sa Korduna koji živi u Novom Sadu.

 

Nije kriv za ubistvo?

Željko Dmitrović, jedan od sukobljenih mladića kaže da Božić nije kriv za smrt nesrećnog čoveka.

- Na pitanje policije ko je Božića poslednji udario on je to priznao. Nikola je nevin, u toj celoj gužvi gotovo nije učestvovao, a kada je pokojni Božić nasrnuo na njega, branio se i sve se završilo tragično - kaže Dmitrović još u šoku.

- Mirko je izazvao Duleta da se muški obračunaju pesnicama van šatora. U tom sukobu izvukao je deblji kraj, pa je svog suparnika i njegovo društvo pod šatorom nastavio da gađa pivskim flašama. Tada je došlo do prve masovne tuče koju je smirila policija - kaže jedan od gostiju u šatoru.

Sukobljeni mladići su se razišli. Božić je sa svojim društvom otišao u obližnji kafić, gde im se priključio njegov otac. Odlučio je da istera pravdu za sina, što se pokazalo kobnim. Počeli su telefonski pozivi i pretnje, čak i porodicama učesnika tuče sa suprotne strane.

- Jedan je predlagao da odemo kućama i sutra hladnih glava raspravimo nesporazum, ali ja sam želeo to odmah da rešim - izjavio je kasnije mlađi Božić.

 

Dogovorili su da se svi nađu na parkingu restorana Jadran. Tu su u dva sata u nedelju ujutru počeli da se raspravljaju, pokušavali da smire starijeg Božića, koji je u gužvi dobio udarac i pao. Njega je udario Bakić, koji je bio jedini trezan i u prethodnom sukobu držao se po strani. Obdukcijom će biti utvrđeno da li je Božić stradao od udarca ili je posledica dijabetesa, epilepsije i srčanih tegoba od kojih je bolovao, kao i činjenice da je tragične noći bio pijan.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Sveti Ilija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.