Crkvi Svetog Nikole u Prištini isečena struja zbog duga od 100 evra

Izvor: Blic, 15.Jan.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkvi Svetog Nikole u Prištini isečena struja zbog duga od 100 evra

Elektro-distrubucija Kosova isključila je danas Crkvi Svetog Nikole u Prištini struju zbog duga od oko 100 evra, izjavio je paroh prištinski Darko Marinković.

Otac Darko kazao je da je ovo treći put da radnici Elektro-distribucije dolaze da zbog relativno malog duga crkvi "seku" struju.

Paroh je ocenio da isključenje struje njegovoj crkvi predstavlja vid diskriminacije.

"Dug za električnu energiju je mali, pouzdano znam da u komšiluku ima onih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji duguju i po 1.000 evra, ali da njima niko ne isljučuje struju. Jednom su pokušali, ali su ih vlasnici najurili", kazao je Marinković.

Prema njegovim rečima, do duga crkve za struju došlo je zbog toga što crkvenoj opštini u Prištini kosovsko Ministarstvo za rad i socijalno staranje od decembra 2013. nije platilo kiriju za jednu zgradu te crkvene opštine, iako za to postoji odluka Vlade Kosova.

"Zbog duga tog ministarstva račun za struju za crkvu nije plaćen, a ja nemam novca da platim i taj račun, jer, normalno, iz svog džepa plaćam za struju u parohijskom domu u kome živim sa suprugom i dvoje male dece", kazao je paroh.

On je rekao da se do sada nije obraćao javnosti iako je struja u crkvi tri puta bila isključivana i zbog toga je pozvao nadležno ministarstvo da izmiri obaveze prema crkvenoj opštini Priština, kako bi crkva mogla da plati struju.

Bivši ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić potvrdio je da odluka Vlade za plaćanje kirije postoji i dodao da u bužetu nije bilo sredstava za tu namenu. Prema njegovim rečima, on je uprkos tome ipak nalazio rešenja da se do novca dođe.

Rašić je kazao da iako više nije ministar, oseća moralnu obavezu da obezbedi sredstva i postara se da se crkvi struja uključi da bi se bogosluženja mogla odvijati.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crkva Svetog Nikole u Prištini u mraku: Isečena joj struja!

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2015

Elektro-distrubucija Kosova isključila je Crkvi Svetog Nikole u Prištini struju zbog duga od oko 100 evra, izjavio je paroh prištinski Darko Marinković...Otac Darko kazao je za Betu da je ovo treći put da radnici Elektrodistribucije dolaze da zbog relativno malog duga crkvi "seku" struju. Paroh...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.