NS: Zabrana alkohola posle 22h?

Izvor: B92, 10.Jul.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Zabrana alkohola posle 22h?

Novi Sad -- Gradsko veće usvojilo je predlog odluke kojom se zabranjuje prodaja alkohola u Novom Sadu u radnjama od 22 do 6 časova ujutru.

Istovremeno, predlog se odnosi i na skraćenje radnog vremena lokala.

Kako se navodi u predlogu odluke koji je poslat na javnu raspravu do početka avgusta, maksimalna dužina trajanja radnog vremena ugostiteljskih objekta u zoni stanovanja je utvrđena u kraćem trajanju nego što je to u važećoj odluci, "što će imati uticaja na poboljšanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnog reda i mira u zoni stanovanja".

Konkretno prema predlogu odluke, potpuno je ukinuto postojanje noćnih barova koji su radili od 22 do 3 časa posle ponoći. Prema ovoj odluci u gradu će od sada biti tri kategorije i to lokali koji su u zoni stanovanja i koji mogu da rade od 6 do 22 časa, odnosno petkom i subotom do 1 čas posle ponoći, zatim lokali koji su u stambenim zgradama i koji mogu da rade od 6 do 22 časa radnim danom, odnosno vikednom od 7 do 22 časa i objekti brze hrane (fast fud) koji mogu da rade od 00 do 24 časa, pri čemu od 23 do 6 časova radi samo šalter.

Skupština grada Beograda ponovo je 26. juna uvela zabranu prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i zanatskim objektima od 22 sata do 6 sati ujutru.

Takođe, predloženo je da ugostiteljski objekti koji se nalaze van zone stanovanja mogu da rade neprekidno od 00 do 24 časa. Prema odluci je definisano da se ugostiteljskim objektima van zone stanovanja smatraju ugostiteljski objekti koji se nalaze unutar prostora koji planskim dokumentom nisu predviđeni za stanovanje (porodično i višeporodično stanovanje) i koji su najmanje 300 metara udaljeni od objekata za stanovanje. Novina je i da je ovom odlukom definisano i posebno vreme za bašte i terase i njihovo radno vreme je sat kraće od propisanog za ugostiteljski objekat.

Takođe, grad je predložio da prodavnice svih vrsta, gde spadaju i supermarketi i hipermarketi imaju radno vreme od 6 do 23 časa, a jedino su benzinske pumpe u mogućnosti da rade od 00 do 24 sata. Ovi trgovinski objekti od 00 do 24 sata mogu da rade samo ako su van zone stanovanja.

Ovim predlogom odluke, grad je propisao i da trgovinski objekti alkohol i pivo prodaju od 6 do 22 časa.

Zanatske radnje imaju radno vreme od 6 časova do 21 čas, sem pekara koje mogu da rade od 00 do 24 časa.

Ustavni sud Srbije u aprilu je utvrdio da zabrana prodaje alkoholnih pića u Novom Sadu posle 23 časa nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom, pa je zabrana oborena.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predlog da se ukinu noćni klubovi i zabrani prodaja alkohola noću

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2013

Grad Novi Sad usvojio je predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i drugih objekata u Novom Sadu, kojom se skraćuje radno vreme lokala i istovremeno zabranjuje prodaja alkohola u radnjama od 22 do 6 časova ujutru.

Nastavak na Radio 021...

Prohibicija i u Novom Sadu: Uz alkohol, zabranjuju i noćne klubove

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jul.2013

Grad Novi Sad usvojio je predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i drugih objekata u Novom Sadu, kojom se skraćuje radno vreme lokala i istovremeno zabranjuje prodaja alkohola u radnjama od 22 do 6 časova ujutru...Kako se navodi u predlogu odluke koji je poslat na javnu raspravu pre nego što...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.