Zatvorena deseta jubilarna „Sinergija”

Izvor: Politika, 19.Nov.2010, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena deseta jubilarna „Sinergija”

BEOGRAD – Deseta jubilarna IT konferencija ''Sinergija 2010'' završena je danas, a tokom pet dana bilo je više od 3.000 posetilaca koji su imali priliku da slušaju o Microsoft tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni, da saznaju na koji način preći na klaud tehnologije i uživo isprobaju nekoliko modela Windows fon 7 telefona, saopštili su organizatori.

Predavanja je držalo 117 vrhunskih predavača i stručnjaka iz domaćih i stranih kompanija, među kojima su Rafal Lukaviecki, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Džon Kredok, Eran Juri Kolber, Saša Jurić, Dragoslav Ogar i Sonja Keserović.

Na ovogodišnjoj konferenciji organizovano je 15 poslovnih, partnerskih i akademskih skupova, predstavljene su novosti o Microsoft Ofis programima, lansiran je Link server, a održano je i finale prestižnog takmičenja u hakovanju pod nazivom „Hak d gejt”.

U pauzama između predavanja, učesnici su se zabavljali uz Kinect, koji je na Sinergiji premijerno prikazan u Srbiji, ''Iksboks'' i ''Rok Bend'', a pobednicima različitih konkursa i takmičenja podeljene su brojne nagrade.

„Za proteklih 10 godina, Sinergija se, od lokalnog mesta okupljanja IT entuzijasta, razvila u jaku evropsku konferenciju, sa velikim brojem tehničkih i poslovnih predavanja, skupova i sponzorskih manifestacija”, rekao je direktor Sinergije Borko Kovačević.

Plan organizatora je da Sinergija „živi” tokom cele godine, preko portala Sinergije, blogova, ali i kroz skupove koji će biti organizovani između dve Sinergije, navodi se u saopštenju.

Tanjug

objavljeno: 19/11/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.