Sastojak koji kafu čini zdravijom i ukusnijom

Izvor: OkRadio.rs, 09.Sep.2025, 09:33

Sastojak koji kafu čini zdravijom i ukusnijom

Kafa je omiljeni napitak mnogih i poznata je po tome što podiže energiju i poboljšava koncentraciju. Ipak, postoji jednostavan način da se njen uticaj dodatno ojača i obogati ukus.   U pitanju je kombinacija koja spaja prirodne sastojke i može imati snažan pozitivan efekat na raspoloženje, kao i na zdravlje srca i mozga.   Zdrav i ukusan dodatak kafi   Uključuje dodavanje male količine kakaa u kafu. Flavonoidi i kofein zajedno stvaraju sinergiju.   „Kakao je bogat polifenolima, prvenstveno flavanolima, i mnogi korisni efekti se pripisuju ovim jedinjenjima“, kaže se u pregledu istraživanja o uticaju kakaa na zdravlje, piše Vogue.   Pokazalo se da konzumiranje kakaa smanjuje rizik od kardiovaskularnih...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.