Postojanom ljubavlju preobrazimo sebe

Izvor: Politika, 22.Apr.2011, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postojanom ljubavlju preobrazimo sebe

Ako je naša zajednica ili narod do sada živeo u sukobima, energiju napetosti može Hristovom snagom da preobrazi u sinergiju saradnje

Vaskrsli Gospod svojim izlaskom svima nama omogućuje stvarni izlazak. Ponajpre izlazak iz tolikih pogrešnih predstava koje svi mi imamo o sebi, o životu, o društvu, o crkvi, o Bogu.

Pobedimo svaku sebičnost i zaživimo savršenu ljubav. Ko savršeno voli nikad ne treba da beži iz svog bića, iz svoje zemlje, iz svojih teškoća. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Moguće je ovde i sada u ljubavi i snazi Hristovog vaskrsenja obistiniti pravi izlazak iz carstva ništavila. Ako smo u gresima, obraćenjem je moguće pomiriti se s Bogom i braćom. Ako živimo u mržnji ili predrasudama i lošim navikama, onda proučavanjem, razgovorom, savetovanjem i molitvom možemo da izađemo iz obruča tamnih sila. Ako je naša zajednica ili narod do sada živeo u sukobima, energiju napetosti može Hristovom snagom da preobrazi u sinergiju saradnje.

Ako nas je istorija do sada razdvajala i dosadašnja kultura hranila uzajamnom odbojnošću, u Isusovom izlasku možemo da pronađemo nove puteve jedinstva u različitosti…

Neka vam, dakle, braćo i sestre, ovaj Vaskrs postane stvarni izlazak u novu „zemlju” nade, vere, ljubavi, zajedništva i saradnje. Neka svima nama slavlje Uskrsa omogući da se ne uplašimo nikakvih bolova i teškoća; da više ne bežimo iz života i od neuspeha, nego da postojanom ljubavlju preobrazimo sebe, svoje porodice i svoje zajednice. Srećan, dakle, bio i blagoslovljen Vaskrs!

Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese.

Pođimo, dakle, zajedno s vaskrslim Isusom u Galileju, to jest u naš svakodnevni život, njegovom se snagom oslobodimo svih duhovnih robovanja i hodajmo putevima milosti i Božje volje.

U tim iskrenim željama i s tim srdačnim čestitkama blagosiljam sve vas u ime Oca i Sina i Svetog duha.

Mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i mitropolit

objavljeno: 23.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.