Izvor: Vesti.rs, 19.Sep.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO PRVI PUT SINERGIJA 11 WINDOWS PHONE APLIKACIJA DRUGI PROMOTIVNI TALAS REGISTRACIJE U TOKU

Microsoft Sinergija 11 biće održana od 18. do 20. oktobra u u Centru „Sava“ u Beogradu i pod sloganom “New energy” predstaviće sve novitete u IT svetu sa akcentom na Cloud computing kao globalnom trendu koji osvaja svet.
U toku je drugi promotivni talas registracije, koji traje do 30. septembra a cena kotizacije iznosi 33.000 RSD. Nakon toga, pa do početka konferencije, kotizacije se mogu nabaviti po ceni od 44.000 RSD. Registracija se vrši preko zvaničnog portala Sinergije: www.mssinergija.net, gde se može pronaći i uputstvo za registraciju.
Po prvi put, Sinergija ima svoju zvaničnu Windows Phone aplikaciju! Ova aplikacija omogućava posetiocima konferencije Microsoft Sinergija 11 da saznaju nešto više o predavanjima i dešavanjima na Konferenciji, da imaju dinamičku agendu koja se može osvežavati po potrebi, naprave pregled svojih odabranih predavanja - ličnu agendu, te da saznaju detalje o predavačima na najvećoj IT konferenciji u Jugoistočnoj Evropi. U aplikaciju je uključen i Twitter klijent, koji prati zvanični feed konferencije, putem zvaničnog naloga, @mssinergija. Zanimljivo je da i ova aplikacija koristi snagu oblaka, jer osveženi podaci stižu pravo sa Windows Azure-a!
Sinergija Windows Phone 7 aplikaciju možete preuzeti sa nekog od sledećih linkova:
• Windows Phone App List
• Zune
Ili pretražite WP7 Marketplace preko reči “Sinergija”
Tokom dva dana trajanja Sinergije 11 biće održano više od 80 predavanja podeljenih u 8 tematskih Celina: Microsoft Business Solutions, Database i Business Intelligence, Development Tools & Technologies, Office 365, Office & SharePoint, Windows Azure platform ,Windows Client & Windows Phone, Universal Communications, Server, Management Tools & Security. Posebno atraktivna biće predavanja posvećena Cloud computing poput celine koja se odnosi Office 365, Office & SharePoint ili Windows Azure platformu .
Microsoft Office 365 dovodi moć cloud produktivnosti u kompanije svih veličina, obezbeđujući im da sačuvaju svoje vreme, novac i oslobode potrebne resurse. Office 365 kombinuje poznati desktop paket sa cloud verzijom Microsoftovih servisa za komunikaciju i kolaboraciju sledeće generacije: Exchange Online, SharePoint Online i Lync Online. Osmišljen je da pomogne ispunjenje IT potreba za robusnom sigurnošću, dostupnošću 27/7 i produktivnošću korisnika. OSP serija osmišljena je da nadogradi tehničko znanje i uvid svojih posetilaca u ovu oblast, kao i da sa njima podeli najbolje prakse i studije slučaja za primenu Office 2010, Sharepoint 2010, Project 2010 i Visio 2010, kako na cloud-u, tako i u postojećoj infrastrukturi.
Windows Azure platform pruža cloud computing servise i hostovana je u Microsoft data centrima, čiji su ključni delovi Windows Azure, Windows Azure AppFabric, Windows Azure Marketplace i Microsoft SQL Azure. Ova platforma pruža širok spektar funkcionalnosti za izradu aplikacija - od web aplikacija za konzumente do enterprise scenarija.
Ova predavanja pružiće tehnički kontekst za one koji su novi za Azure platformu, kao i pregled pejzaža cloud application platformi. Fokus je na tehničkoj spremnosti i novim mogućnostima koje proširuju doseg platformi kao što je Azure Traffic Manager. Takođe, predavanja će se dotaći building block cloud servisa kao što su AppFabric Caching, Access Control i Windows Azure Marketplace DataMarket koji omogućavaju izradu moćnih aplikacija.