PIK Bečej kupio ABC Food, fabriku za preradu povrća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2022, 18:10

PIK Bečej kupio "ABC Food", fabriku za preradu povrća

Kompanija PIK Bečej, koja posluje u okviru MK Group, kupila je fabriku ABC Food za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu. Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete, saopštili su iz kompanije.

Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture Miloš Mijović izrazio je zadovoljstvo zbog kupovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nove fabrike i istakao da ona predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora radi proširenja kapaciteta.

"Kada je 2016. godine kompaniju Flora kupila  MK Grupa, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od Flore da napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja svoje proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta", rekao je Mijović.

Najavio je da MK Group planira da rekonstruiše i investira u pogone u ABC Food-u i naglasio da očekuje poslovni uspeh.

PIK Bečej, kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji, više od pet decenija uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PIK Bečej kupio fabriku za preradu povrća „ABC Food“

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 25.Nov.2022, 11:55

Kompanija PIK Bečej, koja posluje u okviru MK Group, kupila je fabriku „ABC Food“ za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu. Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da u sinergiji sa postojećim resursima, PIK Bečej proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete, saopštili...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.