Izvor: JUGpress.com, 02.Avg.2021, 22:49

Održana završna konferencija projekta “Magija sinergije”

LESKOVAC

U etno kompleksu Šop – Đokić održana je završna konferencija projekta „Magija sinergije“ u okviru Interreg – IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija zajedničke inicijative opštine Elin Pelin iz Bugarske, Turističke organizacije Leskovac i Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Srbije. Ciljevi projekta su stvoriti sinergetski efekat zajedničkog delovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << turističkih aktera na polju povezivanja festivala, izrade zajedničkih politika razvoja turizma i novih turističkih proizvoda u pograničnom području Elin Pelin i Leskovac, realizovati marketing aktivnosti usmerene na turističke operatere i pružaoce turističkih usluga u vezi promocije zajedničkog turističkog proizvoda (novi festivali i servisi) i povećati kapacitete turističkih aktera u prekograničnoj oblasti Elin Pelin i Leskovac za sprovođenje modela održivog razvoja turizma putem razmene najboljih praksi, iskustva i znanja.

U osnovi, projektni partneri udružili su svoje snage i akumulirano iskustvo kako bi istražili i otkrili blagodati i vrednost sinergije kroz izgradnju održivog modela saradnje i interakciju turističkih aktera u prekograničnom području Elin Pelin i Leskovac. Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovca, kao najvidljivije rezultate ovog projekta naveo je turistički voz i 20-ak štandova koje je dobio TOL, odnosno Grad Leskovac.

„Vrednost projekta je oko 200.000 evra. Turistički voz ćemo koristiti za obilaženje grada i okoline u što više slučajeva, dok će unificirani drveni štandovi biti postavljani tokom svake gradske manifestacije. Posebno bih istakao što smo povezali dva grada i dve države i u buduće promovisati turističke potencijale Elin Pelina i Leskovca. Što se nas tiče, planiramo da u narednih pet godina organizujemo novu manifestaciju preko koje ćemo promovisati našu mućkalicu. Ideja je da na glavnoj ulici postavimo 50-ak kotlića u okviru takmičenja za spravljanje najbolje mućkalice.“

Adrijana Dimitrova, projekt menadžer u ime bugarskog partnera kaže da joj je drago što se radilo na ostvarenju zajedničkih ciljeva, a vreme će pokazati da imamo čime da se pohvalimo, šta da pokažemo.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.