Naglo skočio broj zaraženih u gradu; Naredna mera vojska u tržnim centrima

Izvor: B92, 06.Mar.2021, 18:59

Naglo skočio broj zaraženih u gradu; "Naredna mera vojska u tržnim centrima"

Sarajevo -- Ministar Vlade Kantona Sarajevo Haris Vranić izjavio je danas da je epidemiološka situacija u tom kantonu izrazito pogoršana.

On je rekao da je kantonalnoj vladi jedino preostalo da koristi represivni aparat.

"Ako nema sinergije i discipline građana, nema uspeha. To neće moći pokriti niti jedan zdravstveni sistem (…) Nama je jedino ostalo da koristimo represivni aparat. Da izvedemo policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ulicu, da dupliramo broj specijalnih jedinica koje će biti u punoj ratnoj opremi i uputimo ih u tržne centre", kazao je Vranić na otvaranju Kovid kol centra u Sarajevu.

On je dodao da je mobilizovana sva inspekcija, kao i da su data ovlašćenja komunalnim inspektorima da zatvaraju objekte ako bude potrebno.

"Pozivam i privrednike da budu društveno odgovorni i ako je propisano da u objektu može biti 30 osoba da to poštuju", rekao je Vranić.

S obzirom na to da broj zaraženih koronavirusom u Kantonu Sarajevo svakodnevno raste, on je upozorio da najveći pritisak trenutno trpe zdravstvene ustanove čiji su kapaciteti popunjeni.

Vranić je takođe izjavio da Kanton Sarajevo ima problema i u nabavci vakcina jer predstavnici kompanije AstraZeneka, prema njegovim rečima, "više ne znaju s kim pregovaraju".

"Nisu verovali nijednom našem papiru dok se nismo uživo javili, jer više ne veruju nijednom našem političaru. Rekli su nam da su dobili 'more' papira od premijera i ministara, te da oni nisu znali s kim vrše pregovore", naveo je Vranić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.