Jeremić: Potrebna sinergija crkve i države

Izvor: RTS, 22.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Potrebna sinergija crkve i države

Srpski šef diplomatije Vuk Jeremić obavestio članove Svetog arhijerejskog sinoda SPC o naporima Vlade da Kosovo bude sačuvano u sastavu Srbije. Međunarodno pravo najjači argument pred MSP. Potrebna sinergija crkve i države.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić obavestio je članove Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve o nastojanjima Vlade da Kosovo i Metohija budu sačuvani u sastavu Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naglasivši da je međunarodno pravo najjači argument države pred Međunarodnim sudom pravde, u odbrani integriteta Srbije.

U saopštenju Informativne službe Srpske pravoslavne crkve navedeno je da je Jeremić prisustvovao redovnoj sednici Sinoda i govorio o sledećim koracima pravnog tima Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova u zaštiti srpskog naroda i njegovih svetinja na Kosovu i Meohiji.

SPC je saopštila da je na prijemu posle sednice Sinoda, ministar spoljnih poslova istakao da je potrebna sinergija crkve i države u ovom teškom momentu za srpski narod na Kosovu i Metohiji, naročito "posle formiranja paravojne organizacije - Bezbednosnih snaga Kosova i podrške određenih evropskih i drugih država toj organizaciji na teritoriji Srbije".

U saopštenju je navedeno i da je redovnoj sednici Sinoda prisustvovao i ministar vera Bogoljub Šijaković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Potrebna sinergija SPC i države po pitanju Kosova

Izvor: Blic, 22.Jan.2009

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je danas da je potrebna "sinergija" Srpske pravoslavne crkve i države u teškim trenucima po srpski narod u Pokrajini, posebno nakon formiranja Bezbednosnih snaga Kosova i podrške koju su toj formaciji pružile pojedine države...Srpska pravoslavna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.