Godfri: Srbija postigla uspeh u oblasti digitalizacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021, 15:05

Godfri: Srbija postigla uspeh u oblasti digitalizacije

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas, na konferenciji Sinergija 21, da je Srbija postigla uspeh u oblasti digitalizacije, e-Uprave i tehnološkog razvoja.E-uprava, klaud servisi, regionalni tehnološki centar, pospešivanje IT bezbednosti i rad na digitalizaciji zdravstva i prosvete rezultati su, kaže Godfri, ljudi koji vode Srbiju i razumeju važnost inovacije i digitalizacije za ekonomski i održivi napredak zemlje.

Godfri je, na otvaranju dvodnevne online >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferencije o inovacijama Sinergija 21 "Digital hotspot, koju 21. put organizuje kompanija Majkrosoft, izrazio zadovoljstvo što Srbija i SAD iz godine u godinu jačaju partnerstvo i što naša zemlja beleži veliki napredak u domenu digitalizacije i tehnološkog razvoja.

On je naveo da o dobroj saradnji dve zemlje govore američke kompanije kao što su Majkrosoft, ABM i NCR, koje otvaraju predstavništva u Srbiji.

Poručio je da je neophodno da Srbija ima stabilne i predvidive uslove poslovanja, kao i pouzdan i bezbedan okvir za IT, kako bi se ekonomski i održivi razvoj naše zemlje podigao na viši nivo.

"Američke kompanije investirale su do sada u Srbiji oko četiri miliona dolara i zapošljavaju oko 20.000 radnika, a dobar deo tih ulaganja odnosi se na IT sektor", kazao je Godfri.

Takođe, osvrnuo se na uspehe koje je Srbija ostvarila u domenu digitalizacije i ocenio da je taj sektor umnogome doprineo privrednom rastu naše zemlje.
Pogledaj vesti o: Sinergija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.