Vrhovni sud objasnio zašto je oduzeo Severini starateljstvo i sina vratio ocu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 18:07

Vrhovni sud objasnio zašto je oduzeo Severini starateljstvo i sina vratio ocu

Sud je objavio odluku.

Vrhovni sud objavio je odluku u slučaju starateljstva nad sinom pevačice Severine Vučković i poduzetnika Milana Popovića.

Presudu Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će dečak, za kojeg roditelji imaju zajedničko skrbništvo, živeti s majkom, sada je ovom odlukom Vrhovnog suda RH ukinuta.

Prvobitno je trebalo da dečak živi s ocem. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Vrhovni sud je prihvatio zahtev za revizijom koji je podneo Milan Popović. On je ukazao na to da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao veštake iako je on to izričito tražio, piše N1.

Zbog toga je, prema odluci Vrhovnog suda, došlo do bitne povrede odredbi parničnog postupka.

Propust je, smatra veće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što veštaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, uprkos zahtevu jedne od stranaka.

- Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtevala da se veštaci usmeno saslušaju na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, nezavisno od toga što se prethodno izjasnila da na nalaz i mišljenje veštaka nema primedbi, došlo je do bitne povrede odredbi parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje - navodi se u odluci, prenosi "Index.hr".

Inače, ova je odluka doneta još u julu prošle godine, ali Vrhovni sud kaže da nema kapaciteta anonimizirati sve svoje presude i redovno ih objavljivati.

Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.