Slikar “dobio“ Severinu: Presuda protiv Kebine snajke

Izvor: Večernje novosti, 23.Nov.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slikar “dobio“ Severinu: Presuda protiv Kebine snajke

Severinin pi-ar Davor Grgin je, vezano za ovaj slučaj, rekao da ne bi ništa komentarisao, s obzirom na to da se radi o nepravosnažnoj presudi ZAGREBAČKI Opštinski građanski sud doneo je, kako navodi "Jutarnji list", nepravosnažnu presudu, prema kojoj pevačica Severina Kojić, izdavačka kuća "Dalas rekords" i firma "Motivo d.o.o." treba da isplate 26.089 kuna (oko 412.000 dinara) hrvatskom slikaru naivcu Miji Kovačiću (84), zbog slika "Seoski ples" i "Glavica >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zelja", koje su završile na omotu njenog 10. studijskog albuma "Zdravo Marijo" (2008), i to bez dozvole autora. - Da me je Severina pitala, dao bih joj dozvolu, ali nije - kaže Kovačić za "Jutarnji list", dodajući da je to krađa, i da smatra da neće dočekati pravosnažnu presudu, s obzirom na sporost sudova. - Neka im bude na dušu ako ne prepoznaju da su pogrešili. Osim njegovih detalja sa slika, na omotu i u knjižici albuma upotrebljeni su motivi i drugih poznatih hrvatskih slikara - Ivana, Josipa i Milana Generalića, Franje Klopotana, Ivana Večenaja, Ivana Rabuzina... Pročitajte i:Porodila se voditeljka "Slagalice", roditelji sinu dali neobično ime, srećna baka se odmah pohvalila prinovom na Instagramu (FOTO) Severinin pi-ar Davor Grgin je, vezano za ovaj slučaj, rekao da ne bi ništa komentarisao, s obzirom na to da se radi o nepravosnažnoj presudi. Estradna zvezda će večeras (20.00) održati koncert u beogradskoj "Štark areni", u sklopu regionalne turneje "The magic tour".

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kradljivica! Severina optužena za krađu tuđih radova

Izvor: Svet, 23.Nov.2019

Severina Kojić na svom albumu “Zdravo Marijo” iz 2008. godine neovlašćeno je koristila motive slikara Mije Kovačića, zbog čega sada mora da mu plati odštetu zbog povrede autorskih prava.. U Zagrebu je doneta presuda Opštinskog građanskog suda prema kojoj slikaru Miji Kovačiću (84), Severina...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.