Severini vraćen sin

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 16:26

Severini vraćen sin

Samo dvadesetak dana nakon odluke Vrhovnog suda, kojom je uvažena revizija i poništeno rešenje Županijskog suda u Splitu u vezi sa zajedničkim starateljstvom Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom, a starateljstvo u potpunosti vraćeno ocu, (ne)očekivano se desio obrt.

Naime, Slobodna Dalmacija saznaje da je Županijski sud u Splitu na sednici održanoj 6. februara ove godine praktično ponovio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju prethodnu pravosnažnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dečaka dužni "roditeljsko starateljstvo obavljati po dogovoru, zajednički i ravnopravno“.

Odlukom tročlanog veća sastavljenog od splitskih sutkinja, u čijem je vlasništvu Jutarnji list, ponovo je odlučeno da dečak živi naizmenično sa majkom i ocem, 14 dana u mesecu, na njihovim adresama u Zagrebu.

"Ovaj sud smatra da je u interesu deteta da naizmenično provodi vreme sa ocem i sa majkom, bez obzira na mišljenje njegovog posebnog staratelja, kako bi ono i dalje želelo da živi sa majkom. Međutim, ovaj sud svoju odluku nije zasnovao na isključivom mišljenju deteta, jer je ono u sukobu lojalnosti, već je odluka doneta na osnovu rezultata celokupnog postupka", navodi se u odluci.

Apelacioni sud je takođe zaključio da Popović nije dokazao da je Severina zanemarivala dete i da bi bila nesposoban roditelj.

Pevačica se još uvek nije oglasila o ovoj novini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.