Oglasila se Severina: Idem do kraja...

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 17:08

Oglasila se Severina: "Idem do kraja..."

Županijski sud u Splitu praktično je ponovio svoju prethodnu pravosnažnu odluku po kojoj su Milan i Severina, roditelji 12-godišnjeg dečaka, dužni da će "roditeljsko starateljstvo obavljati po dogovoru, zajednički i ravnopravno“.

"Nisam uopšte očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo doneti novu odluku, jer do sada je u mom slučaju, odnosno mog deteta, sve bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Splitski sud ponovo je doneo presudu kao i 2021, koja je pola-pola, dobro je da su vratili na to, sve je bolje od dva puta nedeljno po četiri sata, ali ja na ovome neću stati – ići ću do kraja, tražiću samostalno starateljstvo i svakako se nastavljam boriti za sve žene, odnosno njihovu decu sa kojima se sistem igra, žrtve sistema i institucija, moćne i nemoćne žene i devojčice. Inače, veliko je slavlje u našoj kući. Slavimo dva rođendana, a borba se nastavlja…", rekla je Severina za Večernji list.

Samo dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rešenje Vrhovnog suda koje je prihvatilo reviziju i ukinulo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko starateljstvo Severine Vučković (52) i Milana Popovića (59) nad njihovim sinom te starateljstvo u potpunosti vratilo ocu, ponovo dolazi do (ne)očekivanog obrta! Naime, Slobodna Dalmacija saznaje da je splitski Županijski sud na svojoj sednici održanoj 6. februara ove godine praktično ponovio svoju prethodnu pravosnažnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dečaka dužni "roditeljsku brigu obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno". Prema rešenju, odlučeno je da će dečak naizmenično živeti s majkom i ocem, po 14 dana mesečno, i to na njihovim adresama u Zagrebu.

Podsetimo, 23. januara javnost je saznala kako je došlo do obrta u porodičnoj parnici pevačice Severine Vučković i njenog bivšeg partnera, preduzetnika iz Srbije Milana Popovića. Dramatičan zaplet u borbi za starateljstvo nad njihovim sinom Aleksandrom dogodio se nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu koji je prekršio Zakon o parničnom postupku. Tada je objavljeno kako Milan i Severina više neće imati zajedničko starateljstvo, što je 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se Aleksandar, koji je danas napunio 12 godina – opet vraća ocu. Ta odluka je odmah stupila na snagu, nezavisno o eventualnoj žalbi pevačice, pisao je tada Nacional. Nakon velike bure koju je izazvalo rešenje Vrhovnog suda koje je prihvatilo reviziju i ukinulo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko starateljstvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom te starateljstvo u potpunosti vratilo ocu, ponovo dolazi do (ne)očekivanog obrta!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severina nakon odluke suda: Neću na ovome stati

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Feb.2024

Severina Vučković i Milan Popović ponovo dijele starateljstvo nad sinom, potvrdio je tim poznate pjevačice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.