Milan Popović o detaljima suđenja: Severina izdržava celu porodicu Kojić!

Izvor: Svet plus, 02.Dec.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Popović o detaljima suđenja: Severina izdržava celu porodicu Kojić!

Severina izdržava celu porodicu Kojić - tvrdi biznismen. Milan Popović i pevačica Severina Kojić vodili su dugogodišnju borbu za starateljstvo nad sinom Aleksandrom (7), koja se završila se u četvrtak odlukom Opštinskog suda u Zagrebu da dete od tog trenutka živi sa ocem. Milan Popović o svim detaljima suđenja!

Severina će ubuduće sina viđati dva puta nedeljno po podne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedelje uveče. Ovakva odluka digla >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je veliku medijsku prašinu, a Severinin advokatski tim je najavio žalbu. Milan Popović za Srpski telegraf otkriva da njegov cilj nikada nije bio da oduzme dete majci, kao i da je starateljstvo i dalje zajedničko, s tim što će dete sada živeti s njim.

Iako ste rekli da će Aleksandar provoditi koliko god želi vremena s majkom i da ćete njoj dozvoliti da vidi dete kada poželi, Severina za medije ističe broj sati mesečno koji joj je sud odredio privremenom merom, kao da joj je zabranjeno da viđa dete. Zbog čega to radi i da li ćete zaista dozvoliti detetu da viđa majku kada ima potrebu iako to nije po pravilima privremene mere?

Znači ovako, svaka presuda na ovom sudu počinje sa u slučaju da izostane dogovor roditelja, roditelji će se pridržavati sledećih pravila. Znači, dogovor roditelja je uvek iznad bilo koje presude (osim, naravno, kada sud odluči da nije u interesu deteta da jedan od roditelja viđa dete, ali to je sasvim druga priča). Ukoliko dete bude htelo da provodi više vremena sa majkom i ako majka bude poštovala detetove obaveze što se tiče škole i drugih aktivnosti, ne vidim problem da mama i sin ponovo više vremena provode zajedno. Skrenuo bih pažnju na to da je Severina sama glava svoje porodice, koja izdržava celu porodicu, mnogo radi, aktivna je i ima jako malo slobodnog vremena na raspolaganju. Vreme koje je ona do sada provodila sa sinom, iako je po staroj presudi dete živelo kod nje, bilo je vrlo ograničeno.

Koji su razlozi zbog kojih je Opštinski sud u Zagrebu doneo presudu da vi budete Aleksandrov staratelj?

"Srpski telegraf vrlo često ima informacije o ovom slučaju koje ni ja nemam, svaka vam čast za informisanost! Presuda ne glasi da ja budem staratelj, Severina i ja ostajemo da budemo zajednički staratelji našem detetu, osim u dva aspekta starateljstva, presuda jedino definiše da će dete sada da ima adresu kod mene, ali će i dalje nastaviti da provodi vreme i sa majkom i sa mnom, znači daleko od toga da je dete majci oduzeto."
Pogledaj vesti o: Severina

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.