Šabić uštedeo 50 miliona dinara i šalje ih Kraljevu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 13.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić uštedeo 50 miliona dinara i šalje ih Kraljevu

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić stavio je na raspolaganje 50 miliona dinara nepotrošenih sredstava službe na čijem je čelu za saniranje posledica zemljotresa u Kraljevu.

U saopštenju Šabićevog kabineta navodi se da je poverenik taj novac stavio na raspolaganje ministru Milanu Markoviću, koji je koordinator vlade za pružanje pomoći Kraljevu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

- Javnosti je donekle poznato da je zbog specifičnih okolnosti u kojima deluje organ na čijem čelu se nalazim svake godine 'vraćao' u budžet značajan, vrlo veliki, procenat sredstava koji je imao na raspolaganju. Ista situacija je i ove godine - izjavio je Šabić.

On je dodao da su sredstva ušteđena, pre svega, nastojanjima njegovih saradnika da racionalno postupaju sa novcem i zbog činjenice da su svake godine uspevali da za projekte i aktivnosti obezbede značajnu podršku stranih donatora.

- I treće, najbitnije, jer poverenik zbog toga što nema na raspolaganju prostor ni izbliza adekvatan realnim potrebama, u kontinuitetu radi sa veoma malim brojem saradnika, daleko manjim od projektovanog. I u ovom trenutku kad poverenik ima najviše saradnika od osnivanja, taj broj je otprilike 2,5 puta manji od projektovanog broja - naveo je Šabić.

Poverenik je dodao da nije previše srećan zbog velikih ušteda jer je sa tim sredstvima, da je imao odgovarajući broj saradnika, mogao da uradi mnogo više.

- Ali, kada je situacija već takva kakva je, moji saradnici i ja bili bismo veoma zadovoljni ako bi ušteđena sredstva bila usmerena tamo gde su najpotrebnija, a mislimo da su u ovom trenutku najpotrebnija postradalom gradu Kraljevu - rekao je on i apelovao i na druge koji se eventualno nalaze u sličnoj situaciji da urade isto.

Sjajan a za nase prilike skoro neverovatan gest, svaka cast!

G-din Sabic je odlican,apsolutno pozitivan lik. Prosto "kvari" uobicajenu sliku o srpskom visokom funkcioneru.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.