Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans zemljotresa u Kini - 15.000 mrtvih, 30.000 nestalih

PEKING - Više od 30.000 osoba je nestalo samo u gradu Šifang, nedaleko od epicentra razornog zemljotresa koji je u ponedeljak pogodio jugozapdni deo Kine, javili su kineski mediji. U tom gradu je registrovano 2.500 mrtvih, prenela je agencija Sinhua pozivajući se na izvore u lokalnim vlastima.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, u potresu je stradalo ukupno 15.000 ljudi, dok je nekoliko desetina hiljada nestalo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a spasilačke ekipe i dalje su na terenu u potrazi za nestalim u ruševinama. Područije provincije Sečuan podložno je potresima - bilo ih je najmanje osam snage 7,8 stepeni u proteklih 500 godina - i takođe je jedan od najnaseljenih regiona Kine.

Vodeća svetska firma za procene šteta, AIR Worldwide, saopštila je da će šteta razornog zemljotresa u Kini, po svoj prilici biti više od 20 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kina: 20.000 mrtvih, 64.000 povredjenih

Izvor: Mondo, 15.Maj.2008, 16:37

Više od 19.500 ljudi je poginulo u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Kinu u ponedeljak, pokazuju najnoviji, revidirani, podaci o broju žrtava koje su u četvrtak objavili državni kineski mediji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.