Izvor: B92, 27.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Sibiru

Moskva -- Snažan zemljotres jačine devet stepeni Rihterove skale pogodio je oblast Bajkalskog jezera u istočnom Sibiru. Nema podataka o žrtvama.

Za sada se ne zna ni kolika je materijalna šteta. Epicentar zemljotresa, koji se dogodio noćas oko 1.35 prema srednjeevropskom vremenu, bio je oko 30 kilometara severoistočno od grada Bajkalsk, na južnom delu Bajkala. Kako su javile ruske novinske agencije, u zemljotresu su pogođeni lokalni servisi u Irkutsku, administartivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << centru irkutske oblasti na jugoistoku Sibira.

U gradu Irkutsku zemljotres je imao snagu 6 do 7 stepeni, u Bajkalsku 8, a u susednim gradovima oko 5 stepeni Rihterove skale.

Pomeranje tla osetilo se na mnogim mestima u Sibiru, ali izgleda da osim panike među stanovništvom nije bilo razaranja ili žrtava.

"Odmah nakon jakih potresa u Irkutsku je došlo do prekida struje, mobilnih konekcija, interneta, banke su zatvorene, a neke kuće su ostale bez krova", prenosi novinska agencija RIA.

Portparol Uprave za hitne intervencije na lokalnom novou saopštio je Rojtersu da nije bilo žrtava. "Nije prijavljena ozbiljnija materijalna šteta", rekao je jedan zvaničmik i dodao da su lokalne građevine podignute da izdrže i jače potrese.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.