Antić: Nema oštećenja u Beogradu nakon zemljotresa

Izvor: Studio B, 03.Nov.2010, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Nema oštećenja u Beogradu nakon zemljotresa

Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić rekao je jutros da je zemljotres koji se osetio u prestonici, bio jačine 4 stepena po Rihterovoj skali i nije izazvao oštećenja objekata, osim što je nestalo struje u pojedinim delovima grada.

Nadležne službe otklonile su brzo kvar, rekao je Antić i dodao da su sve gradske službe u stanju pripravnosti.

Predstavnici gradske vlasti i MUP -a pratili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su celu noć situaciju na teritoriji Beograda i brzom reakcijom otklanjali posledice zemljotresa.

U Gradskom štabu za vanredne situacije bili su pored predsednika Skupštine Grada Aleksandra Antića i član gradskog veća Slobodan Šolević i načelnik uprave za vanredne situacije Sanja Vuksanović Žugić.

Po nalogu štaba za vanredne situacije grada, jedna ekipa Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja upućena je u Kraljevo kako bi pružila neophodnu pomoć medicinskom osoblju tog grada.

U Beogradu se osetilo jako podrhtavanje tla, a jedan mladić je povređen kada je pao sa visokog prizemlja. "Noćas oko dva časa 24. godišnji mladić u beogradskom naselju Voždovcu pao je sa visokog prizemlja", izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Mladić se žalio na bol u lumbalnom delu kičme i imao je ogrebotine po nogama, bio je svestan i prebačen je u beogradski Urgentni centar.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

U polusnu izvalio prozor iz šarki i skočio

Izvor: Politika, 03.Nov.2010

Do prestonice dopro potres od četiri stepena Rihterove skale koji nije pričinio veću štetu. – Reagujući instinktivno, P. V. (23) sa Voždovca iskočio kroz prozor stana i zadobio povrede kičme, a više hroničnih i srčanih bolesnika zvalo je Hitnu pomoć zbog gušenja i aritmije..Zemljotres...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.