U dečjim pelenama krijumčareni mobilni telefoni

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dečjim pelenama krijumčareni mobilni telefoni

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO BiH)  pronašli su u Sarajevu, u pošiljci iz SAD, sakrivene mobilne telefone u dečjim pelenama, te sprečili krijumčarenje 25 mobilnih telefona marki "huavej", "samsung", "el dži" i "alkatel".

- Prilikom kontrole pošiljke iz SAD, deklarisane kao dečje pelene, uočena je bitna razlika u težini, te znatno manja vrednost pošiljke u odnosu na troškove transporta, što je ukazivalo na mogući pokušaj krijumčarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - navodi se u saopštenju UIO.

Iz UIO dodaju da je uz pomoć rentgen uređaja, koji je donirala američka Vlada, uočena struktura robe koja ne odgovara deklarisanoj.

Otvaranjem pošiljke u prisustvu primaoca pronađeno je 25 mobilnih telefona sakrivenih u dečjim pelenama.

Krijumčarenje mobilnih telefona sprečila su službena lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u saradnji sa carinskim službenicima Carinskog referata Pošta carinjenja Sarajevo.

Protiv počinioca ovih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biće podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, ističe se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U dječijim pelenama krijumčario mobilne telefone

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2017

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom referatu Pošta carinjenja Sarajevo otkrili su i zaplijenili 25 mobilnih telefona sakrivenih u dječijim pelenama...Zaplijenjeni su telefoni marki LG, Samsung, Huawei i Alcatel.Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.